keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Paprikaa ja rasvaisia mopon ketjuja

Päivät menevät joskus kuten niiden kuuluu mennä. Ei niin kuin me niitä suunnittelemme. Tälle päivälle minulla oli hieno suunnitelma. Töistä kotiin. Nopea ruuan laitto yhdessä Hoitsun kanssa ja ruokailu. Sitten motskarin selkään ja pariksi kolmeksi tunniksi tuulettumaan. Ilmakin oli tosi lämmin. Mutta ei. Iltapäivästä Hoitsun pomo soitti, että muutos suunnitelmiin. Ei saa tyttöä meille ei niin mistään - oli tullut joku vähän isompi härdelli eteen heillekin. Käykö huomenna. No kävihän se. Seuraavaksi tuli postista tekstiviesti, että Juniorin mopoon on tullut osia. Lopputulos olikin sitten hirveetä härdelliä. Yritäpä itse joskus samaan aikaan tehdä ruokaa ja korjata mopoa. Tai ainakin antaa hyviä neuvoja ja välillä käydä näyttämässä, että näin lapseni. Kiirehän siinä tuli. Ja kuitenkin piti käydä ruokailun jälkeen vielä tunti likaamassa käsiä itsekin. Oli vähän muutakin säätämistä kuin pelkät ketjut. Mutta päivissä on se hyvä puoli, että meni miten meni, niin iltaa kohti pyrkii rauhoittumaan. Niin teki tänäänkin. Lapset kaupungilla. Toivottavasti ovat kunnolla. Me Äiskän kanssa laatuaikaillen kotona.

No siinä kiireen välissä huitaisin saksalaistyylisen paprikakastikkeen paistetuille bratwursteille. Arvelen jutun olevan saksalaistyylinen, sillä kopsasin reseptin kirjasta "Kochen mit Wurst". Lisukkeeksi tein kukkakaalimuussin enkä perinteistä perunamuussia. Kyllä kukkakaalilla laihtuu. Minua lukuun ottamatta ei muut paljon muussiin koskeneet. No, katotaan mikä on homman nimi syksyllä.

Bratwurstia paprikakastikkeella 

Ainekset

1 keltainen, punainen ja vihreä paprika
1 sipuli
nippu meiramia
öljyä
2 rkl paprikajauhetta
1 kasvisliemikuutio
pieniä bratwursteja
1 tl perunajauhoja

Poista paprikoista siemenet ja kuutioi ne, samoin sipulista kuoret pois ja silpuksi. Kuullota pannulla tai kattilassa kunnes alkavat vähän pehmetä. Silppua ruukullinen meiramia sekaan ja lisää paprikajauhe sekä kasvisliemikuutio. Lisää neljä desiä vettä. Keitä kymmenisen minuuttia välillä vähän sekoitellen ettei se kasvisliemikuutio jää köntiksi kattilaan ja sitten ruokaillessa satu yhden ihmisen lusikkaan. Ei ole hyvän makuinen. Lopuksi lisää vesitilkkaan sotkettu perunajauho kastikkeeseen ja kuumenna vielä kiehumispisteeseen. Ja jossain välissä sitten paistelet pannulla ne makkarat.

Kukkakaalimuussi 

1 isohko kukkakaali
1 dl ruokakermaa
ripaus muskottipähkinää
parmesaaniraastetta

Keitä kukkakaalin nuput pienessä määrässä vettä. Kaada vesi pois. Hienonna kukkakaalit sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sekoita. Parmesaanilla voit tasata jäykkyyttä, jos menee liian veteläksi (niin kuin melko varmasti menee). Ja muskotti vain nyt tuo lisää makua.

Olen mie nyt nii onnelline, ko miul o oma tikikamera!


Minusta itsestäni oli vaihteeksi ihan hyvää ja kevyttä makkararuokaa. Kaikki muut vierastivat kukkakaalia. Äiskä luokitteli omalla asteikollaan neloseen.

9 kommenttia:

  1. Heh, kukkakaali saattaa ns. pläjähtää nenään ja silmiin, jos ei ole tottunut siihen. Vaikutusta voi lieventää vaikka parsakaalilla väriä ja makuakin antamaan, jos et pottua tai porkkanaa halua sotkea sekaan.
    Eilinen sörsselisi toi dejavun tullessaan! Pitkään piti miettiä reseptiä, kun en tullut aikanaan kirjoittaneeksi muistiin. S-postissa tulee, kun on vähän turhan pitkä juttu tähän.

    VastaaPoista
  2. No kyllä se kukkakaalimuussi periaatteessa ihan hyvää ja syötävää oli. Mutta tietysti, jos sitä vertaa esimerkiksi perunamuussiin, niin onhan se vähän niin kuin votkaa vedellä lantrais ja sitten olis juovinaan raakana.

    VastaaPoista
  3. Minä tykkään hirveästi kukkakaalista, ja tuo muusi tuntuu houkuttelevalta. Kuvakin on hyvän näköinen!

    Onneksi ei ole nälkä, kun just söin itse tekemääni, hapatettua patonkia, muuten tuota kuvaa katsoessa joutuisi kuolaamaan.

    Tein patonkitaikinan eilen hapattumaan ja leivoin tänään. On se kumma että se pieni hapatus tekee niin suuren eron!

    VastaaPoista
  4. Leipominen olisi ihan taloudellisesti ajateltuna kannattavaa touhua. Etenkin pullan leivonta. Jotenkin vaan ei ole tullut pitkään aikaan innostuttua.

    VastaaPoista
  5. Minä leivoin viime vuonna varmaan 80 % kaikesta leivästä, mutta tänä vuonna olen ollut laiskempi, kai se laihdutuskin on osasyyllinen, kun tuota omatekoista leipää on vaikea vastustaa. Pullaa leivon harvemmin. Mutta kyllä se maistuu kun saa leivotuksi, liiankin hyvin! :D

    VastaaPoista
  6. Oi, kukkaskaali on hyvää. Tällä sopalla selätät perheenjäsenet kukkakaalin ystäviksi ainakin > http://kotonatehtya.blogspot.com/2010/05/pumpulinpehmea-kukkakaalikeitto.html

    Tuo kastike näyttää ihan schnitzelin kanssa tarjottavalta kastikkeelta Zigeuner Art. Passas varmaan bratwurstienkin kanssa.

    Löysin Lidlistä jotain berniläisiä pikkumakkaroita, jotka oli kääräisty vielä pekoniin. Aika hyviä olivat pyhäpäivän aamupalalla :) Pakkauksessa oli vielä Bernin kastikettakin, semmosta tomaattista. Sopi yhteen, ellei puoli kahteen, heh heh.

    VastaaPoista
  7. Tuo kukkakaalikeitto menee kesän kuumilla kokeiluun. Lidlin pekonimakkaroiden idea on hyvä. Niitä pitäisi muistaa kesällä kokeilla. Lidlistä ostettujen maku ei ollut niin hyvä kuin näkö.

    VastaaPoista
  8. Tuota kukkakaalimuussiohjetta vois kokeillakin vaihteeks. Muutaman kerran olen kukkismuussia syönyt oikean kerman kera tehtynä ilman juustoa ja muita mausteita (paitsi suolaa).

    VastaaPoista
  9. Se juusto toimii lähinnä liian kosteuden sitojana.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.