sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Tattaria ja kanankoipia

 Onpa siitä aikaa, kun tänne edellisen kerran kirjoitin. Enkä varsinaista come backia ole tekemässä nytkään. Blogin alkuperäinen idea oli vain laittaa itselle reseptejä talteen, kun reseptivihko tuli täyteen. Sitten en malttanut olla kirjoittelematta itsestäni ja elämästäni mukaan lukien tämä omaishoitajuus. Nyt lapset ovat lentäneet pesästä. Yllättäen heistä tuli ihan yhteiskuntakelpoisia yksilöitä, vaikka jossain vaiheessa suuresti epäilinkin. Vaimon kanssa kahden tässä vanhetaan, minkä nyt avustaja ainakin tämän vuotta käy jelppimässä. Ja ruokaa laittelen edelleen samalla intohimolla kuin ennenkin. Ja siinä mielessä palaan nyt alkuruutuun, että aion joitain hyväksi havaittuja reseptejä tänne päivitellä, niin löytyvät jatkossa helpommin. Netistä kun niitä on vaikea uudestaan löytää. Linja jatkuu entiseen tapaan outojen ruokien parissa.

Tämänpäiväinen ruoka oli

Tattaria ja kanankoipia uunissa kolmelle

3 dl tattariryynejä (paahdettu, esim. Dovgan)

0,5 l vettä

1 tl suolaa

valkosipuli

800 g kanankoipia, marinoituja

jokunen nokare voita

persiljaa


Kaada tattarit ja vesi uunivuokaan. Lisää suola, siivuiksi silputut valkosipulin kynnet ja kanankoivet. Vielä pinnalle jokunen nokare voita. Laita vuokaan kansi tai käytä foliota. Paista 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista kansi tai folio ja laita vielä 15 minuutiksi uuniin. Ota vuoka uunista ja silppua pinnalle persiljaa koristeeksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.