maanantai 18. maaliskuuta 2024

Lohirulla

 Netti ja some työntävät kaikenlaisia enemmän tai vähemmän jänniä ideoita ruuanlaittoon. Käytännön kokeiluissa useat osoittautuvat hyötyyn nähden turhan työläiksi. Useampaan kertaan kokeilemani lohirulla kylmäsavulohesta on miellyttävä poikkeus. Nopea tehdä ja maukas syödä. 

Lohirulla

150g ricotta-juustoa
15 g hienonnettua tilliä
0,5 dl kermaa
1 pizzataikinan
120 g kylmäsavustettua lohta

Sekoita kulhossa ricotta, tilli ja kerma.

Ota pizzataikina esiin ja kauli se leivinpaperin päällä. Levitä täyte taikinan päälle.

Asettele lohiviipaleet ja rullaa taikina kasaan.

Ota veitsi ja halkaise taikinarulla pituussuunnassa. Kieritä molemmat osat toistensa ympärille niin että lopputulos muistuttaa lettiä.

Ota tämän jälkeen kiinni letitetyn taikinan päistä ja kiinnitä ne toisiinsa niin että taikina muodostaa ympyrän.

Paista 180 asteisessa uunissa, noin 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen pääset herkuttelemaan kylmäsavulohi-pizzarullasta!

Tuon ohjeen tekstin kopsasin Herkkusuut-blogista. Alkuperäisen ohjeen olen kopioinut YouTubesta. Molemmissa neuvotaan lettirinkeliksi pyöräyttäminen. Itse tyydyin kuitenkin vain rullaamaan kokonaisuuden kääretortun tapaan. Sitten pienet viillot yläpintaan ja uuniin. Toimii ihan yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.