maanantai 30. syyskuuta 2013

Kiinni ottoa

Ei tahdo Iskä kestää millään tässä terveen tahdissa mukana. Yllättävän nopeasti muuten laitostuu. Viikko sitten kun olin edellisenä päivänä kotiutunut, istuin aamulla sohvalla ja odotin aamupalaa! Ei tuonut kukaan. Itse piti käydä tekemässä. No nyt on tullut tehtyä jo kaikenlaista. Kuten eilen taisin jo kertoakin, meni viime viikko enemmänkin Äiskän avustajan tekemien ruokien turvin läpi. Viikonloppuna sen sijaan tuli harrastettua ihan oikeaa kokkailua. Joskus alkuvuodesta laitoin spätzlelaatikkoa työkaverin antaman ohjeen mukaan. Nyt kehitin sitä hieman omaan makuuni sopivammaksi.

Jauheliha-spätzlelaatikko

500 g tuorespätzleä (Lidlistä ainakin saa)
1 sipuli 
5 cm purjoa
400 g jauhelihaa
suolaa, mustapippurirouhetta
250 g hapankaalia
200 g mozarellaraastetta
margariinia

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Voitele uuninkestävä vuoka. Pane spätzlet vuokaan. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Sekoita spätzlen joukkoon. Silppua sipuli ja purjo ja kuullota ne pannulla. Lisää vuokaan. Kuumenna myös hapankaali pannulla ja sekoita se muiden joukkoon. Viimeksi sekoita vuokaan puolet mozarellaraasteesta. Loput mozarella ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä uunissa kunnes pinnalla oleva juusto alkaa olla kauniin ruskeaa. Tarjoile.



Tosi hyvää äänin 2 - 1. Minä ja Juniori tykättiin. Äiskällä on ollut sairaalasta tuloni jälkeen jännä vaihde päällä. Kaikki vähänkään oudompi ruoka on lähtökohtaisesti pahaa, vaikkei olisi vielä edes maistellut. Nyt huvitti seurata, kun ruoka ilmiselvästi oli ihan kelvollista perusruokaa (jonka Äiskä myöhemmin myönsikin), mutta luonto ei antanut periksi myöntää asiaa ihan heti.

PS. Kesän hauskin viljelytuttavuus oli suippotomaatti. Näitä kasvatetaan ensi kesänä enemmän ja jotain muuta jätetään pois. Nyt jäi sato pienehköksi, kun erinäisistä syistä en ehtinyt alkukesästä paneutumaan asiaan riittävästi. Eli olin motskarireissulla Venäjällä ja meinasivat tukehtua liian veden takia.


10 kommenttia:

  1. Ihanaa, että Iskä kokkaa taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmänkin tässä vaiheessa lämmittelee eineksiä!
      :D

      Poista
  2. kiva, että olet tervehtymään päin ja kokkaat ja bloggaat taas meän kaikkien iloksi

    VastaaPoista
  3. Kiva kun olet taas kuvioissa mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tunnen olevani todella onnellinen, kun saan taas täällä huseerata.

      Poista
  4. Kauniin värisiä nuo suippotomaatit; saiskohan jostain valmiita taimia? Muutoin yhdyn edellisiin, kiva, että kokkaus jatkuu. terv. anne

    VastaaPoista
  5. En ole ehtinyt kuukausiin lukea blogeja ja moni asia on mennyt ohi, niin kuin sairastumisesi. Helpotuksen huokaus, että olet toipunut.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.