maanantai 10. joulukuuta 2012

Haastattelu

Kaksi viikkoa sitten jäin Stora-Enson määräaikaisesta työsuhteestani lomalle, jonka loppuessa 7.12. myös työsuhde päättyi. Heti ensimmäisenä lomapäivänä kirjoittelin kuusi työhakemusta. Kaikki valtiolle. Terkkuja vaan fanit siellä Valtionkonttorissa. Olkaa huoletta, en hakenut teille. Itsenäisyyspäivää edeltävänä keskiviikkona sitten soi puhelin. Tulisitko ensi tiistaina Kouvolaan haastatteluun? No tulenhan minä, joutava kuleksija. Nyt on sitten viimeisen viikon ajan jännittänyt, kuinka onnistun haastattelussa. Piti ihan käydä parturissa ja kaivaa kauluspaita esiin. Yllättäen huomasin, että ainoat kulmahousut, jotka omistan, olivat kutistuneet! Kun yritin nappia kiinni, niin nappi oli kymmenen sentin päässä lävestä! Lisää keittopäiviä. Ja huomenna farkut jalkaan. Jännittää ihan pirusti, sillä kyseessä olisi vakivirka. Onneksi on tähän ikään oppinut vähän tuntemaan itseään. Jännitys kohoaa aikansa kunnes astun haastattelijan ovesta sisään. Sitten olen taas oma itseni ja tilanteen herra. Terve tuloa huominen!

Tänään tyhjennettiin taas pakastinta. Ruokana oli makaronia ja nakkeja Äiskälle. Meille muille 

lampaan kylkiluita eli ribsejä
(resepti on napattu lähipizzerian antamasta tabasco-mainoksesta)

1 kg lampaan kylkiluita tai porsaan kylkiluita tai kanansiipiä
suolaa

Kastike:

1 murskattu valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tavallista Tabascoa (ohje puhui 1-2 tl Tabasco Habaneroa)
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
yhden appelsiinin mehu
2 tl sitruunamehua (ohje sanoi lime, mutta kun sattui sitruunaa olemaa valmiina kotona)
3-4 rkl fariinisokeria
3 rkl öljyä

Leikkaa kylkiluut yksittäisiksi annospaloiksi ja mausta ne suolalla. Seuraavaksi valmista kastike. Pane kattilaan murskattu valkosipuli, tomaattipyree, kaikki mausteet, appelsiinin mehu, sitruunamehu, fariinisokeri ja öljy. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sen verran, että alkaa hieman paksuuntua.

Levittele kylkiluut uunipellille ja voitele ne kastikkeella. Paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Välillä aina lisää kastiketta voitelemalla kylkiluut uudelleen. Tarjoile.

Hyvää äänin 4 - 1. Äiskän asteikolla neljännen luokan ruokaa.

7 kommenttia:

  1. Tsemppiä huomiseen haastatteluun!
    Peukut pystyyn, vakivirka näinä päivinä olis kyllä kova juttu!

    VastaaPoista
  2. Minä olen pitänyt peukkuja koko päivän, kerro nyt ihmeessä miten se meni???

    VastaaPoista
  3. No tietysti yksityisesti voisin kommentoida enemmänkin, mutta työn luonne on sellainen, että voin sanoa ainoastaan, että ihan hyvinhän tuo meni. Minä olen face-to-face-tilanteissa aika hyvä. Ensiviikolla kuullaan sitten, onko minulla 1.1.2013 alkaen töitä vai ei.

    VastaaPoista
  4. Mulla jäi tämän päivän peukut pitämättä, niin että minäpä jatkan nyt tästä ensi viikkoon peukuillani. Siistit farkut ei tänä päivänä ole edes valtion virkahaastatteluun epäsopivat. Olemus kokonaisuutena kertoo paljon. Lykkyä!

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä! Ostin farmer's marketilta lampaan ribsejä, googlailin niille reseptiä, ja löysin monen linkin jälkeen tänne. Tämä kuulostaa hyvältä.

    Kiitos myös hyvästä blogista. Jäin pitkäksi aikaa lueskelemaan. Tsemppiä kokkailuun ja muuhunkin elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täältä muuten löydät kaikenlaista outoakin, jos semmoiselle on tarvetta.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.