keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Syystöitä

Sain itselleni syystöitä. Tai syksyksi töitä. Ihan miten vaan. Vähän olen ylikoulutettu hommaan, mutta se on parasta, mitä tällä hetkellä on tarjolla. Kestää elokuun alusta marraskuun loppuun eli syksyn. Sillä tavalla mukavasti, että tässä heinäkuussa ehdin pitää työttömyyskassan omavastuut pois. Jos ei sitten syksyn jälkeen heti löydy mitään, niin pääsenpähän suoraan päivärahoille. Ja yksi parhaimpia juttuja: työmatkaa on lähes 100 metriä! Toimisto kotona. Palkalla ei pääse hurraamaan, mutta onpahan enemmän kuin liito rahat. Lisäksi saan uuden osaamisen, jota pystyn jatkossa hyödyntämään koulutustani vastaavissa hommissa. Ei tässä voi valittaa. Saapahan taas pari kolme kuukautta hengittää vähän vapaammin.

Iloa siivitimme tänään syömällä kanan koipipaloja. Resepti on kopioitu jostain vanhasta Maku -lehdestä ja tarkempi vuosikerta ja numero ovat kadonneet ajan myötä. Vähän sitä taas muokkasin omaa ruokakomeroani paremmin vastaavaksi.

Broilerin koipia kokiskastikkeessa

900 g broilerin koipia
1 prk (400g) paseerattuja tomaatteja 
tomaattipurkillinen kokista
1 ps sipulikeittoaineksia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl Santa Maria BBQ grilliöljyä, hickory
10 tippaa Tabascoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele koipipalat uunin kestävään astiaan ja laita uuniin. Paista noin tunti.

Pane kattilaan paseeratut tomaatit. Kaada tyhjentynyt purkki täyteen kokista ja lisää kokis kattilaan. Kuumenna. Sekoita joukkoon sipulikeittoainekset. Vispilällä voit vähän vatkailla, että tomaatit hajoavat. (Jotenkin tuntuisi kätevämmältä käyttää suoraan tomaattimurskaa.) Keitä viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Sivele sellaisen kymmenen minuutin välein koipipaloja kastikkeella. Ja viimeisellä kerralla laita suoraan lusikallinen kastiketta koipien päälle. Siis lusikallinen per koipi. Tarjoile riisin kera. Ylimääräinen kastike soveltuu hyvin riisin kastikkeeksi.


Hyvää äänin 4 - 0. Juniori ei tosin uskaltanut maistaa kastiketta. Äiskän asteikolla kakkosen ja kolmosen väliin.

6 kommenttia:

 1. Taputaputaputaptaptap ja inkkaritanssi päälle!! Et sitten viitsinytkään kauan olla työttömänä ;)Aina se on etiäpäin, vaikka nokalleen kaatuis. Tarkoitan nyt mainitsemaasi uutta oppimista ylikoulutettuna olemisen kautta. Ei paha!

  VastaaPoista
 2. Millaisia paseerattuja tomaatteja sulla on ollut??? Paseeraus kun yleensä tarkoittaa siivilän läpi painamista, eli kaikki siemenet ja kuoret jää siivilään, ja vain tämä sileä "mössö" käytetään.

  Mikä se klöntti nyt tässä ruuassa on? Anteeksi mutta nyt putosin... Kastiketta lapettiin ja sitten tuli klöntti, jota ei mainita ohjeessa lainkaan...

  Silti tämä voittaisi meidän lasten toiveruan tänään 100-1 jäi minulta meinaan syömättä :D

  VastaaPoista
 3. Klönttijuttu korjattu tekstiin.

  Tällä kertaa sattui käteen purkki, joka sisälti kuorittuja tomaatteja. Siinä ne keitellessä hajosivat. Tosin siemenet mukana.

  VastaaPoista
 4. No nyt näin pitkillä piuhilla varustettu naisihminen tajusi juonen! Ihmettelin suuresti klönttiä :D Mutta näin käy joskus, jonkun muun mielestä oli varmaan ihan selvää pässinlihaa. Ja sitten nyt tajusin miksi jouduit keittelemään tomaatit, minua ei häiritse kuoretkaan tahi siemenet, meillä nuoriso tuppaa kuoria ja siemeniä törkkiä lautasella "pitkin nokanvartta" eli oman mielenrauhani takia, ettei tarvitse laittaa lautasia ruokineen roskikseen käytöksen vuoksi ;) siivilöin ne pois...

  VastaaPoista
 5. Onnea työpaikasta! Ja kaunis kiitos taas kerran ruokavinkistä. Tämäkin menee meillä kokeiluun.

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Hienoa että sait töitä ja kadehtivan ihana työmatka :D

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.