maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kahvia koneeseen!

Käytiin eilen illan suussa Joensuun vierasvenesatamassa pullakahvilla Äiskän kanssa. Ja siitä sitten lankomiehelle kylään. Kahvia ja pullaahan sielläkin tarjottiin. Äiskä oli viisas ja halusi limpparia kahvin kanssa, mutta minä onneton lipitin kolme isoa kupillista kahvia. Normaalisti en neljän jälkeen juo kahvia ollenkaan. Siihen sitten kesän ensimmäinen hiostava ukkosyö ilman ukonilmaa ja raikastavaa sadetta. Viideltä loppui kahvin vaikutus ja minä nukahdin. Kello sitten soikin jo mukavasti puoli kahdeksalta. Oli noustava oikein kellon kanssa, kun siivooja tuli kahdeksalle. Viikkosiivouksen teettäminen ammattilaisella on parasta mitä olen itselleni Äiskän sairastumisen jälkeen tehnyt. Ja omaishoidon tuki riittää hyvin sen maksamiseen, joten ei rasita edes taloutta. Mutta kahden ja puolen tunnin yöunet ovat kyllä rasittaneet tämän päivän toimintoja. Yritin minä tuossa päivällä vähän nukkuakin, mutta en minä päivällä osaa.

Ruuan piti olla hieman eksoottista, mutta enemmänkin se oli mautonta.

Porsaan kyljyksiä kokakolassa haudutettuna

4 kpl porsaankyljyksiä
1 tl chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl oreganoa
1 tlk cokista
vähän öljyä
suolaa
pippuria

Sekoita chili, valkosipulin kynnet, oregano ja kokis keskenään. Ripottele kyljysten päälle suolaa ja pippuria. Paista pannulla kauniin ruskeaksi molemmilta puolin. Pane kyljykset uuninkestävään kulhoon. Kaada päälle kokisliemi. Hauduta 175 asteisessa uunissa kaksi tuntia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Syötävää perusruokaa äänin 4 - 0. Äiskän asteikolla kolmonen. Suolan laitossa ei kannata pihtailla. Minä pihtailin. Ei tämä pahaa ollut, mutta ei toisaalta mitään makujen ilotulitustakaan. Perusruokaa.

PS. Maisteri Siiskonen on tulossa kylään torstaina. Lupasi tuoda tullessaan puolen kilon savustetun tanskalaisen ankeriaan. Minun pitäisi siitä sitten jotain rakentaa. Olisiko kellään hyvää vinkkiä tarjolla?

2 kommenttia:

  1. Maisteri Siiskonen tuo myös sudenpennut mukanaan ja HE leiriytyvät pihamaallenne telttaretkelle. Toivottavasti kuvut pullollaan herrrrrkullista ankeriasta:)

    VastaaPoista
  2. Tuosta kahvista piti kommentoida, että ukko juo 5 kupillista kahvia juuri ennen nukkumaanmenoa.....että nukkuisi paremmin :)
    Itse en ole juonut kahvia 15 vuoteen, kun ei oikein tuo vatsa tykkää......mutta ihan mielenkiinnosta voisi joskus testata mitä tapahtuu jos joisin kahvua illalla....en varmaan nukkuisi viikkoon :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.