maanantai 29. elokuuta 2011

Ei paljoa päätä käytetä

Kyllä se vaan niin näkyy olevan, että otsikon teksti pitää täysin paikkansa nuorison touhuissa. Tänään sitten Juniori oli lähdössä mopolla kaupungille. Minä siihen riennän spraymaalipurkin kanssa paikalle. Suihkautan kuristuksen kiinnikeruuvin ja mutterin päälle mustaa maalia. - Mitä sinä teet? kysyy Juniori. Siihen minä, että eikö tulisi hienon näköinen. Juniorin mielestä ei. En sitten laittanut mustaa maalia kuin yhteen ruuviin ja yhteen mutteriin. Illalla poika tuli kotiin. Kummasti oli ilmestynyt maalattuun ruuviin maalaamaton mutteri. Ja maalatuista osistakin oli maalit karissut pois! Ja kun kaverilla ei luonto anna periksi millään myöntää tekemäänsä. Minä ihan hymysuin totesin asian. Ei ollut rangaistuksen tai ylimääräisen huudon pelkoa. Silti kauhea kieltäminen ja asian riitauttaminen, joka taas oli jo sinällään lähellä aiheuttaa mopon takavarikon. Ilmoitin, että molemmat tiedetään Juniorin valehtelevan. Takavarikoin operaatioon sopivat työkalut takin taskusta ja ilmoitin, että seuraavalla kerralla kun maalit katoavat muttereista, on tarjolla joko apostolinkyyti tai polkupyörä. Mopo lähtee takavarikkoon ennalta määräämättömäksi ajaksi.

Näitä rähinöitä ennen ehdittiin kuitenkin syödä 

Appelsiinibroileria (riittää kahdeksalle)

1 kg broilerin rintaleikkeitä
oliiviöljyä
suolaa (oiskohan mennyt tl - kaksi)
mustapippuria varovasti 
4 murskattua valkosipulin kynttä
2 tl timjamia
1 appelsiinin mehu
1 rkl riistafondia (ohje sanoi, että kanafondia, mutta meillä sattui olemaan riistafondia. Kanahan on vanha riistaeläin!)
2 kuorittua ja lohkottua appelsiinia
noin 3 dl vihreitä viinirypäleitä
1 dl mustia oliiveja


Uuni lämpiämään 200 asteiseksi. Laita rintaleikkeet uunivuokaan. Voitele oliiviöljyllä. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulin kynsimurskalla ja timjamilla. Rutistele appelsiinista mehua, jos on kuiva appelsiini niin käytä useampi, mutta mehua pitäisi tiristellä kuitenkin sellaiset pari desiä. Siihen sitten lisää riista-/kanfondin. Sotket ja kaadat kanapalojen päälle. Vuoka uuniin reiluksi puoleksi tunniksi. Sillä aikaa kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkoiksi.


Kun kanapalat ovat olleet uunissa reilun puoli tuntia, ota vuoka uunista ja lisää palojen päälle appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarjoile.


Kaveriksi keitin kokojyväriisiä. Äänin 5 - 0 hyvää. Äiskä veti kakkosen ja kolmosen välille.

4 kommenttia:

  1. Aika nokkelaa tuo mutterien maalaus. Ihanko olet itse keksinyt? Täytyy muistaa tuo temppu, kun meillä on mopoileva poika parin vuoden päästä.

    sonja

    VastaaPoista
  2. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin ihan itse keksin. Kannattaa tutustua netin keskustelupalstoihin. Niiltä löytyy kaikkien mopojen parhaat viritysohjeet. Ja www.motot.net sivustolla on kootusti eri merkkien virisohjeita. Kuitenkin parasta olisi, jos pystyisi nuorisolle puhumaan sillä tavalla järkeä päähän, ettei näihin minun harrastamiin vastakikkailuihin tarvitsisi mennä. Nämä tällaiset kissa-hiiri-leikit tuottavat vain molemmin puolin mielipahaa.

    VastaaPoista
  3. Kovin koettaa olla viksua ja viekasta tuo nuoriso, mutta onneksi iskä on vielä välkympi :)))
    Sitkeä on poika jos vielä tekee samaa, tietäen että sit ei mopolla ajele...

    VastaaPoista
  4. Kun meidän poika pari vuotta sitten sai mopon, niin minä otin talteen vara-avaimen ja ilmoitin, että jos ei noudata sääntöjä mopon kanssa, niin leikkaan avaimen kahtia ja vara-avainta sinulle ei ole.
    Poika tietää, että tämä äiti ei ikinä uhkaile, vaan toteuttaa lupauksensa aina.....joten hän on totellut.
    Naapurin rouva oli kysynyt, kun poika ekoja kertoja ajeli kylällä, että onko mopo uusi? Joo, vastasi poika. Onko se viritetty? Pieni hiljaisuus ja poika vastasi "Ei, minulla on äiti" :D
    Uskallan väittää ettei hän viritä mopoa, koska hänellä todellakin on äiti, joka on äkäsempi kun leijona jos suuttuu.

    Itse asiassa esim puhelimissä on ruuvit maalattuja, niin että huollossa näkee jos tee-se-itse-mies on koskennut niihin. Mutta siellä käytetään yhden sortin liimaa, joka näky vaan jollain erikois valolla. Tuo aerosooli maali on todella hyvä keksintö.

    Asia vain on niin, että nykyajan nuoriso on kekseliäitä, mutta me äiskät ja iskät voitetaan kyllä, koska meillä on elämän kokemusta :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.