keskiviikko 10. elokuuta 2011

Sovinto

Kuunneltuani Juniorin kanssa kolaroineen  naisen kertomuksen tuoreeltaan puhelimessa tulin siihen tulokseen, että selvähän tämä. Nainen vikapää. Sama käsitys jäi, kun Juniorin kanssa tarinoin. Nainen vikapää. No nytten kun hän sitten eilen soitti ja kertoi muuttaneensa näkemystä syyllisyydestä. Minä hieman närkästyin. Tuli sellainen mielikuva, että iskä on laskenut bonustappiot ja päättänyt yrittää, josko saataisiin pojan syyksi koko juttu. Sinänsä olisi ollut helppo ratkaisu ottaa syyt niskoille, sillä mopovakuutuksesta ei pala bonukset, kun ei niitä kerrykään. Ei käy minulle! Valmistauduin taistelemaan ja pitämään Juniorin puolia. Kun nainen ja isänsä sitten tulivat, vei noin kaksi minuuttia todeta, että vika oli niin selvästi Juniorissa kuin olla ja voi. Hyvä lataus meni hukkaan! Onneksi. Sen verran kuitenkin ripitin, että sanoin naiselle/tytölle, että meillä on totuttu pysymään puheitten takana eikä niitä ole pidetty tapana jälkeen päin muutella. Molempia neuvoin aina  kutsumaan poliisin kolaripaikalle. Tuleepahan dokumentoitua kunnolla tulevien mielenmuutosten varalle.

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Autoon arviolta kuuden tonnin remppa. Nainen kunnossa (itse asiassa Iskän silmään oikein hyvässä kunnossa). Juniorilla naarmu käsivarressa. Mopo kuin uusi.

Ja sitten syötiin. Resepti kopsattu joltakin blogin lukijalta. Olisikohan ollut Anne Marie Wättös life. En jaksa tarkistaa.

Perunat

Keitin ihan oman salaisen reseptin mukaan kuoriperunoita viidelle - kaksi per nenä.

Herkkusieninyytit

16 keskikokoista tuoretta herkkusientä
230 g kinkkusuikaleita
reilu ruilautus majoneesia (1 dl?)
2 - 3 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1 tl kuivattua rakuunaa
4 murskattua valkosipulin kynttä
3 pkt pekonia

Poista herkkusienistä jalka. Sekoita muut aineet sauvasekoittimella keskenään. Hämmentele seuraavat aineet haarukalla kinkkumössön sekaan.

puolikas tomaatti pieniksi pilkottuna
parin sentin suikale paprikaa pieniksi pilkottuna
sienten jalat pieniksi pilkottuna
kunnon tupsautus (oisko pari desiä ilman painelua) juustoraastetta


Kun kaikki aineet on sekoiteltu, lusikoi mössöä herkkusienten sisään.


Sitten käärit ympärille kaksi pekonisuikaletta ristikkäin.  Paista uunissa puolisen tuntia 200 asteessa. Jos mössöä jää yli, sen voi paistaa pienessä uunikulhossa. On yksin melko mauton.

Ja kastikkeeksi helppo 

bearnaise-kastike

puolikas pieni sipuli
lusikan kärjellinen valkopippuria
pari persiljan oksaa
2 rkl viinietikkaa
2 dl vettä (ohje sanoi kyllä 2 rkl, mutta kun jatkossa pitää puolet nesteestä keittää pois ja loput käyttää, niin totesin, ettei neljässä ruokalusikallisessa ole riittävästi jaettavaa.)
150 g margariinia
3 munankeltuaista
1 tl rakuunaa

Pilkottu sipuli, pippuri, persilja, viinietikka ja vesi kattilaan. Keitä kunnes nesteestä haihtunut puolet. Siivilöi neste. Neste talteen, kasvikset kompostiin. Sulata rasva. Keltuaiset kattilaan. Kaada neste keltuaisten päälle koko ajan vatkaten. Kuumenna ja vatkaa koko ajan kunnes alkaa sakenemaan. Valuta sula rasva sekaan koko ajan vatkaten. Siirrä kattila pois levyltä ja huuda porukat syömään. On parempi, että kastike vaikka hieman jäähtyy, kuin että yrität pitää sitä kuumana. Liian kuumana se ohenee mitättömäksi luiruksi.


Syödyksihän tuo tuli. Juniori ei pidä sienistä, joten söi perunoita, kastiketta ja sen mauttoman kinkkumössön. Äiskä söi sämpylöitä. Mari, Viktor ja minä tykättiin eli äänin 3 - 2 hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.