maanantai 31. tammikuuta 2011

Nopea sinihomejuustokastike

Se on tämä iskänä olo välillä aika kiireistä hommaa, kun pitää olla myös äiskänä. Koko viikonloppu meni niin tiivisti pyykkiä pestessä ja mopoa laittaessa (30 vuotta vanhan Solikan kaasari oli niin tukossa, ettei ole tosikaan). Viikon ruokasuunnitelman ehti tekemään vasta eilen illalla. Tämmönenhän siitä tuli:

Maanantai                   Makaronia ja sinihomejuustokastiketta
Tiistai                          Nuudeliwokki
Keskiviikko                Lohikiusaus (illalla tehdään sitten chilipipareita viikonlopun kyläreissulle tuliaisiksi)
Torstai                        Perunacurry ja bratwurstia
Perjantaista sunnuntaihin ollaan pyhiinvaellusmatkalla ja syödään joko junassa tai kylässä mitä tarjotaan.

Tänään sitten tehtiin sinihomejuustokastiketta. Opin tämän reseptin vaimoltani ennen hänen sairastumistaan. Perheessämme tämä on ollut vuosia kiireisten iltojen vakioruoka. Kastikkeen tekee sillä aikaa kun makaronit kiehuvat. Ja ruoka on joko taivaallisen hyvää tai sitten sitä inhoaa.

Ainekset

Sinihomejuusto (esim. Aura-pala)  150 - 200 g
Creme Fraiche 200 g

Murskaa ja sulata sinihomejuusto kattilassa. Lisää Creme Fraiche sekaan ja sekoita. Se on siinä.

Lisäksi voit lisätä esimerkiksi katkarapuja tai kinkkusuikaleita. Minä käytin tänään kinkkusuikaleita. Tekee vähän ruokasemman olosen. Kaveriksi sattuu tosi hyvin makaroni tai joku muu pasta. Koko homman valmistukseen menee aikaa noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Olen saanut saman pastakastikereseptin 1990 helsinkiläiseltä opiskelutoveriltani. Maukas ja nopea kastike, jonka olen onnistunut polttamaan pohjaan vain kerran,

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.