keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Nostalgiaruokaa


Lapsuuteni herkku, johon liittyvä tarina löytyy ET-lehden Sinua en jätä- -blogistani

Omena-jauhelihapaistos - kuten äitini sen minulle selosti

"Valmista mureketaikina sekoittamalla kuohkeaksi

400 grammaa jauhelihaa ja
1,5 - 2 desilitraa keitettyä riisiä,
1 desilitra kermaa,
1 muna,
silputtua sipulia,
suolaa ja
valkopippuria.

Painele taikina voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille. Täytä keskelle jäävä syvennys omena- ja tomaattiviipalein. Ripottele päälle korppujauhetta ja raejuustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 - 45 minuuttia.

Syödään ja kehutaan."

Yllättävän hyvää. Ja mausteita voi sitten säätää mieleisekseen.


3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tätä voisi kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, että sama resepti on kiertänyt ammoin Varkaudessakin. Paperikaupunki sekin.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.