maanantai 25. marraskuuta 2013

Pikkujoulut

Perjantaina oli työpaikan pikkujoulut. Meillä kaikilla oli niin mukavaa. Ja vanhakin nyt nuortui. Teemana oli nimittäin heavy rock. Joulusta muistutti pieni yhdellä kädellä kannettava kuusi ja pukkivisa. Sapluuna tuntui toimivan. Tällainen vanha käpykin vertyi juhlimaan nuoruuden innolla. Lauantai tulikin sitten uikutettua punkan pohjalla. Onneksi pikkujoulut eivät ole kuin kerran vuodessa! Eilen sitten oli jo sen verran elpynyt olo, että innostuin laittamaan ruokaa. Listalla oli

maksaa ja punajuuria

800 g lampaan maksaa
1 lasi maitoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 rkl maissijauhoa
2 rkl mannasuurimoita
ruokaöljyä
4 - 5 keitettyä punajuurta
majoneesia
iso sipuli
juustoa

Leikkaa maksa sentin paksuiksi siivuiksi ja pane kulhoon, kaada lasillinen maitoa päälle ja anna hautua tunti. En täysin ymmärrä tuon maidon merkitystä, mutta kait sen tarkoitus on pehmentää maksan makua. Naudan maksassa saattaa olla tarpeenkin, mutta lampaan maksalle ei missään nimessä välttämätön. Tunnin kuluttua kaada maito pois ja anna pihvien hieman valua. Sekoita lautaselle maissijauho, mannasuurimot, suola ja pippuri. Leivitä viipaleet seoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kuumalla pannulla pihveistä hyvin nopeasti pinta kiinni molemmilta puolilta.

Leikkaa kuoritut punajuuret vajaan sentin paksuiksi siivuiksi. Asettele siivut uunipellille. Ruiskauta päälle aluksi hieman majoneesia ja asettele maksapihvit majoneesin päälle. Seuraavaksi leikkaa kuoritusta sipulista ohuita suikaleita, jotka asettelet maksan päälle. Seuraavaksi pieni tursautus majoneesituubista sipulin päälle. Ja lopuksi kökkö juustoraastetta. Minä laitoin puoleen Oltermanni-raastetta ja puoleen Aura-murksaa. Paista 180 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia. Tarjoile. Kaveriksi käy vaikkapa perunat. Me nautimme Äiskän kanssa ilman lisukkeita.



Hyvää äänin 2 - 0 ja Äiskän asteikolla kakkosluokan ruokaa. Resepti on napattu russianfood.com -sivustolta. Kaikkien venäjän kielen hallitsijoiden kannattaa käydä vilkaisemassa.

5 kommenttia:

  1. Kyllä niiden kokkaavien isien täytyy saada joskus myös rokata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet. Hyvää tekee joskus myös rokatakin.

      Poista
  2. Iskä kuule, se on aina etteenpäin jos rokata jaksaa! Olkoonkin seuraava päivä uikuttamista. Minulla ainakin se uikutuspäivä unohtuu nopeammin kuin harvinainen rokki-ilta.

    Venäläistä gurmeeta! Pitääpä käydä sivulla katsomassa ja etsimässä ohjeita myös lampaan munuaisille, joita pakkasessa piisaa ainakin 6 x 1 tai 2 hengelle eli taidan olla lirissä niiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla menee melko tarkasti velipojan appiukkovainaan toteaman mukaisesti: "Riemun ko muistaa, ni tuskan sietää."

      Jos et munuaisista muuta keksi, niin sotke karjalanpaistilihojen joukkoon. Sinne ne meillä kotona 60-luvulla pantiin.

      Poista
    2. Heh, annoit minulle loistavan moton lopuksi ikää! Pätee useampaankin tilanteeseen. Kiitän.

      Samaten kiitoksia muistutuksesta munuaisten käytöstä karjalanpaistissa. Harmaat aivosoluni hämärästi muistavat, että kotona teurastuksen jälkeen jossakin kirkasliemisessä ruuassa killui pieniä vasikan munuaisia.. muuta en keksi kuin juurikin karjalanpaistin. Siinäpä mulle joulunpyhien sapuska!

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.