perjantai 11. lokakuuta 2013

Totuttelua

Ensimmäinen viikko töissä takana. Viikko meni yllättävän hyvin. Kahden kuukauden huilin jälkeen motivaatio on ollut tosi korkealla. Etukäteen pelkäsin, että ensimmäinen viikko menee nenän kaivelussa, mutta pelko osoittautui aiheettomaksi. Kotona on jotenkin toisin. Kaikennäköistä on kyllä tullut touhuttua, mutta elo on mennyt hieman kuin käsijarru päällä. Ei ikään kuin ehdi mitään. Ihmettelee vain, kuinka aiemmin on kaiken kerinnyt. No, kohta on talvi ja pakkaset. Sitten on aikaa tuvan lämmityksen välissä tehdä vaikka mitä. Tänään oli ruokalistalla 

kana-perunapannu (kolmelle)

perunoita kolmelle, kuorittuna ja lohkottuna
250 g broilerisuikaleita
tuhti loraus öljyä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
1 rkl ruohosipulia (kuivattua)
1 tl valkosipulirouhetta
2 dl ruokakermaa
sweet chili -kastiketta pöytämausteeksi

Kypsennä perunat pannulla runsaahkossa öljyssä lähes kypsiksi. Lisää broilerisuikaleet. Kun ne ovat lähes kypsät, lisää loput ainekset. Hauduta pienellä tulella kunnes kerma muuttuu sakeahkoksi. Tarjoile. Tujaus sweet chili -kastiketta tekee terää.

Hyvää äänin 3-0. Äiskän asteikolla kakkosen ja kolmosen väliin. Kiireellä sähelsin, niin jäi kuva ottamatta.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olen aina ollut sellainen koko-ajan-liikkeessä-touhuaja. Nyt olen havainnut, että tekemättömyyskin voi tuntua tosi hyvälle. Huono puoli asiassa on vain se, että silmä näkee koko ajan ne tekemättömät.

      Poista
    2. Silmäkin tottuu niihin tekemättömiin, usko pois. Tai ainakin sitä oppii kääntämään päänsä toiseen suuntaan. En olisi vielä viisi vuotta sitten uskonut, jos joku olisi minulle näin sanonut,mutta nyt olen huomannut sen todeksi. Nyt voin makailla sohvalla ihan rauhassa, vaikka niitä villakoiria vähän vilistääkin. Tärkeintä on kuitenkin terveys ja läheiset, eikö vaan?

      Poista
    3. Ja noistakin vielä se terveys.

      Poista
  2. Tauon jälkeen on aivan normaalia että ei välttämättä pääse samaan rytmiin kuin ennen. Eikä se ole aina niin pahakaan asia, monesti vain itseltä tulee vaadittua liikoja.
    Ruoka kuulostaa hyvältä, enpäs olekaan ennen kypsytellyt pannulla perunoita. Täytyy ottaa kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis oikeasti minulla ei ole niin hirmuinen hinkukaan päästä siihen vanhaan rytmiin. Mieluummin yritän järjestää aisiat siten, että mahdollisimman vähällä olisi mukavaa ja mielekästä. Ja mitä tulee noihin perunoihin, niin etkö ole koskaan tehnyt paistettuja perunoita pannulla?! Tai pyttipannua tuoreista perunoista! Kypsyvät yllättävän nopeasti öljyssä. Ole kuitenkin varovainen sen kuuman öljyn kanssa, ettei syty palamaan. Sen se nimittäin tekee, jos on liian kuuma.

      Poista
  3. Kyllä se siitä:) Kiva kun alat palata voimiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Toiveissa kuntoutua entiselleen tämän vuoden loppuun mennessä. Sitä vauhdittaa puolen vuoden lääkekuuri! Onneksi ei ole oluen otto kielletty!

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.