tiistai 13. elokuuta 2013

Ravintolapäivän harjoittelua

Kesä ei ole mennyt missään nimessä hiljaiselon merkeissä. Päinvastoin. Touhua on ollut niin paljon, että ei ole millään ehtinyt kokeilemaan mitää uusia ruokajuttuja. Ellei nyt sitten uutena pidetä makaronia ja Saarioisten lihapullia. Ja jos on jotain kokeiltukin, niin kesävieraiden kanssa on ollut sitten ruokailun päälle sen verran ohjelmaa, että enää ei ole ehtinyt kirjoittelemaan aiheesta blogiin. Tai sitten kun on ehtinyt, niin useamman saunaoluen jälkeen. Eli ei ole kirjoiteltu.

Syksy kuitenkin lähestyy, samoin syksyn ravintolapäivä 18.8. eli ensi sunnuntaina. Monena kertana aiemmin olen aiheesta Marin kakkuloita -blogin Marien kanssa puhetta pitänyt, ja nyt sitten löimme voimavarat yhteen ja päätimme kokeilla millaista on pop up -ravintoloitsijana toimiminen. Eilen sitten testailin shaverman tekoa. Resepti poikkesi tuon linkin jutussa mainitusta, mutta julkaistaan se sitten samalla, kun kerron ravintolapäivän kokemuksista. 


Juuri kun olin saanut grillin tulille, alkoi vesisade. Touhu oli pikapikaa siirrettävä pyöräkatokseen. Kokonaisvaikutelmasta tulikin sitten varsin itämaisen elämää myötäilevä. Sunnuntaille on rakennettava oma katos hieman lähemmäs kadun reunaa.

 15 kommenttia:

 1. Kiva saada kuulumisia Iskän pihakettiöstä! :D Minä olen vähän tuuminut myös ravintolapäivään osallistumista, mutta toistaiseksi vielä jänistänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä yritetään kesän jäljiltä elolle elpyä. Ja useampi ravintolapäivä meni minullakin ohi ennen kuin rohkenin tarttua aiheeseen.

   Poista
 2. Tosi mukavaa, että olet elpynyt elolle! Lykkyä piharavintolaan - ja jos ei Noljakkaan maksavia asiakkaita eksy, niin kotijoukot varmasti tuhoavat herkulliset annoksesi. Arvaan kuitenkin, että sapuska loppuu kesken. Ystävien ja naapureiden on ihan pakko maksaa, muista se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Inkeli, vanha kaupantekijöiden sääntöhän on, että ystäville ja sukulaisille on sanottava vähän korkeampi hinta. Nehän ostavat kuitenkin. JOko säälistä tai kohteliaisuudesta.

   Ja suurin ongelma on muuten kävijämäärän arviointi. 5 vai 50!?

   Poista
 3. Tässä on Iskän lukijakunta vähän odotellutkin paluuta ja tämä pop up grilli onkin hieno aloitus loppukesän touhuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Aika on mennyt kuin elävissä kuvissa.

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin linjoille - sinua on kaipailtu :)
  En ole kuullut että meidän kylillä olisi vielä kukaan osallistunut ravintolapäivään. Hirmuinen kynnys olisi olla kulmien ensimmäinen kotikokki - auts jos kukaan ei tulisikaan...
  Menee kuitenkin mietintämyssyyn. Tai siis on kyllä siellä jo ollutkin. Rohkaisuryyppyä tarvitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun mukava kuulla. Meillä täällä Joensuussa näitä pop upeja on jo joitakin ollutkin. Vaan taidanpa olla yksi Suomen ensimmäisistä shaverma-grillin pitäjistä!

   Ps. Minä olin aina luullut, että sinä olet jostakin isommasta kaupungista. Niissähän ravintolapäivä on jo ikivanha juttu.

   Poista
 5. Pop-up ravintoloita on tällä pikkukylälläkin ollut jo monesti. Varaa vain paljon ruokaa. Minua sen sijaan kiinnostaa muu osa kuvasta: onko siulla riksa!?! -anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan miulla. Miulla on kaikennäkösiä outoja ja jänniä juttuja.

   Poista
 6. Kiva kuulla sinulta taas. Olit pitkäääää poissa. Ihmetellen ettet "tarttunut" tuohon:
  http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/08/maistuisiko-kokonainen-karitsa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisin varmasti tarttunut, mutta kun en lukenut ennen kuin nyt. Toukokuun alusta näihin päiviin meni niin, että ehdin olla hyvin vähän täällä virtuaalimaailmassa. Ja kokkailutkin olivat aika vähissä, tai ainakin yksinkertaisia.

   Poista
 7. No pitikö se tulla maistiaisille ;) terveisiä teille sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenteriin merkattu -tullaan jos suinkin herään yövuorojen jäljiltä -ZZZzzZZZZZz

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.