tiistai 11. kesäkuuta 2013

Terkkuja lomalta

Siis eihän tämä vielä varsinaista lomaa ole. Olenpahan vain ollut bloggaamatta ja kokkaamatta mitään haasteellisempaa. Esimerkiksi tänään syötiin Lidlin lohkoperunoita ja bratwurstia. Aika menee päiviä ja kohta tunteja laskiessa. Ensin vanhimman pojan häihin, sitten juhannukseen, juhannuksen jälkeen Äiskän kuntolomaan ja vihdoin omaan motskarireissuun maisteri Siiskosen ja Pasin kanssa. Ja päivien laskemisen välissä pitää tehdä kaikenlaisia valmistelevia toimenpiteitä edellä mainittuihin tapahtumiin. Töissä on ollut todellakin niin mukavaa, ettei joka päivä tahdo muistaa kotiin lähteä!

Vaan se kilpailuhenki! Dansukkerilta kysyivät, että haluanko osallistua jäätelöreseptikisaan, jos lähettävät glukoosisiirappia hommaa varten. Eihän siihen tarvinnut kahta kertaa yllyttää, vaikka en tiedäkään, mitä minä sillä palkinnoksi luvatulla tehosekoittimella tekisin. No, joka tapauksessa yritän kovasti tuoda rakuunaa makeiden juttujen mauksi jälleen kerran:

Iskän rakuunajäätelö

4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl punaista maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
reilu 3 g (noin 10 pientä teelusikallista) kuivattua rakuunaa
1/2 tl suolaa
40 g tummaa suklaata

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta maito, kerma, glukoosisiirappi ja rakuunat. Eli mittaa rakuunat ensimmäisenä kattilaan, jotta maut ehtivät irrota. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos kulhoon, joka mahtuu pakastimeesi.

Laita seos pakastimeen. Sekoita hyvin tunnin kuluttua ja jatka pakastamista. Toista toimenpide taas tunnin kuluttua. Raasta suklaalevystä noin 40 grammaa karkeaa suklaa raastetta. Kun kolmannen tunnin kuluttua otat kulhon pakastimesta, lisää ensin kulhoon raastettu suklaa ja sekoita vasta sitten. Pakasta vielä vähintään kaksi tunti.

Pyöritä valmiista jäätelöstä palloja ja tarjoile.


Kuva ei tee oikeutta maulle. Annoin Äiskän maistella teelusikalla aamulla töihin lähtiessäni. Oli kuulemma ollut Avustajalla talkoot, että oli saanut Äiskälle selitettyä, että ei saa päiv'än mittaan kaikkea syödä, koska pitää vielä kuvata yksi annos kilpailua varten. Onneksi jäi vähän reilummin, sillä Mari kävi kavereidensa kanssa. Lopputulos: äänin 9 - 0 todettiin, että onneksi on kieli toisesta päästä kiinni, niin ei vienyt mukanaan. Niin hyvää se oli.

14 kommenttia:

  1. Just alkoi äsken naatiskeltu Valion tuutti tuntua tosi tylsältä!!
    Jos en oli niin perso jätskille kuin olen, niin varmasti kokeilisin, mutta en taida uskaltaa :D

    Kiitos elämänmakuisesta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että olet tykännyt. Uusimmassa Iiris-lehdessä muuten on yhteenveto niin blogista kuin kirjoittajastakin.

      Mutta mitä tulee jäätelöön, niin kokeile ihmeessä. Rakuuna ei ole siinä mielessä oma keksintöni makeisiin juttuihin, että olen napannut idean siitä, kun venäläisillä on rakuunan makuista limpparia. Ja hemmetin hyvää.

      Poista
    2. Uuden Iiriksen kautta tänne löysinkin, koskettava, mutta hauska ja rehellinen tarina :)

      Täytynee kokeilla jossain kohden kun on syömämiehiä vähän useampia etten lusikoi kaikkia omaan suuhun!

      Poista
  2. Häät ja motskarireissu - eihän sitä kesältä muuta kaipaakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eihän sitä tiedä, mitä siellä reissussa sattuu eteen tulemaan...
      Yleensä jotain mukavia yllätyksiä.

      Poista
  3. no johan se nyt jäätelöresetin tähän tökkäs houkuttimeks, että pitääkö se tässä nyt elämänsä ekaa kertaa jäätelöntekoa kokkeilla :)

    ja mitä noihin kesäkiireisiin tulee, niin mukavilta ne kaikki kuulostaa ja maisterille terveisiä myös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikansa voi viettää huonomminkin kuin jäätelöä värkkäämällä.

      Poista
  4. Täällä Berliinissä on jäden "on-line" tekijöitä, jädebaareja, reilusti enemmän kuin yksi. Niistä on tullut kokeiltua yhtä sun toista, yhteensä enemmän kuin yhtätoista. Ja mauissa on eroja; yksikään ei ole vielä pettänyt. Vaan Valion voittajia joka tyyni. Eräs mielimauistani on kaneli, jota ei kaikkialta saa. Yleensä sijoitan jädeannokseen 1,7 euroa. Sillä rahalla rakennutan n. 1,5 dl:n pahvipurnukkaan kaksi makua, pohjalle mokka ja päälle kaneli. Numeroa isompi purnukka maksaa 2,2 euroa ja vetää jo n. 2,2 dl. Siihen mahtuu jo kolme makua. Silloin päällimmäiseksi tulee jugurtti. Terveisin Nisse, vielä toistaiseksi kuvin jaloin

    VastaaPoista
  5. Oijoi, olipa ilonen päivitys ja resepti! Mieli läikähti joka toisella rivillä, kun oli niin mukava lukea. Takuuvarmasti kielenkäyttööni jää, että onneksi on kieli kiinni toisesta päästä jne. Miten sen paremmin taidat sanoa, jos maku on niiiiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi sitten kokeillaan soda streamerillä rakuunalimpparia, vaikka jääkaapissa komeileekin naapurivaltiosta ostettuja pulloja, joiden etikettiin on kirjoitettu, että тархун.

      Poista
    2. Minä tein raparperimehua, silleen vanhanajan reseptillä ja sitten käytin sooda streamia siihen. Todella hyvää oli! Kaikki tykkäsi!

      Poista
  6. Mielenkiintoista, rakuunajäätelöä... Hehkutit niin uskottavasti, että lienee minunkin kokeiltava, vaikken ole aiemmin jäätelöä itse tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli yllättävän helppoa, ja maut sattuivat kohdilleen.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.