keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Elvistelyä

Minä sitten menestyin. En vielä toistaiseksi elämässä vaan siinä aiemmin mainitsemassani Nestlen reseptikisassa. Pääsin jaetulle hopesijalle reseptilläni Currylammas. Arvosteluraadin kommentti ruuasta oli:

"Currylammas on rehti ja täyteläinen resepti, mainio vaihtoehto pääsiäispöytään. Kookosmaito ja Maggi fond cup -lihaliemi on oivaltava makupari, josta pitää koko perhe, arvioi MAGGI tuoteryhmäpäällikkö Kirsi Serow hopeasijalle sijoittunutta pääruokaa."
Kilpailun voitti Kaikki äitini reseptit blogia kirjoittavan Nanna Rintalan ateriakokonaisuus. Kakkossijan jakoi kanssani Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskirannan Tummien makujen jäätelö. Onnittelut heille. Arvostan menestystä monella tapaa. Minä, yli viisikymppinen perheenisä ilman minkään laista keittiötaustaa, menestyn tällaisessa kilpailussa. Ja toisaalta siksi, että tiedän monen bloggailu- ja kokkailuharrastukseni alkuaikojen esikuvan jääneen kisassa taakseni. Onnittelut myös heille.

Tänään syötiin sitten

maapähkinäkanaa ja riisiä

450 g broilerisuikaleita
2,5 dl maapähkinämurskaa
1 hienonnettu sipuli
1 iso bataatti
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
tumppu tuoreita korianterin oksia silputtuna
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
keitettyä riisiä

Keitä broilerisuikaleita vähässä vedessä puolisen tuntia. Riittää, kun vettä on juuri ja juuri kanapalojen yläpuolelle. Lisää pähkinät, sipuli ja palasiksi leikelty bataatti. Lisää suola, pippuri ja korianterisilppu. Anna kiehua pienellä tulella puolisen tuntia. Laita jokaiselle lautaselle reunalle viipaloitu kananmuna ja keskelle riisiä ja kauho sen päälle pähkinäkanaa. Reunaan voi vielä laittaa vähän salaattia. On terveellistä ja komian näköistä. 


Hyvää äänin 2 - 0. Äiskän asteikolla meni kolmanteen luokkaan. Paikalla olleiden naistenlehden toimittajan ja valokuvaajan kommentteja ei lasketa. Vieraskoreuttako lie ollut, mutta erittäin maittavaksi kehuivat. Minä olin enemmän Äiskän linjoilla. Korianterin määrän kanssa kannattaa olla varovainen, ettei tule liikaa.

14 kommenttia:

  1. Onnittelut kanssaelvistelijälle!

    (Liikaa korianteria? -Impossible!)

    VastaaPoista
  2. Onnea, Onnea! Jos joka päivä harjoittelee.. Mä ajattelin tehdä sun pitaleipiä, netistä noukkimaani tsatsikia (sellaista jossa on mukana sitruunamehua raikastamassa makua) ja falafeleja myös nettireseptillä.Salaattia vielä väliin, niin Vot!Siis kiitos sinulle ja muille netin ahkerille ruuanlaittajille. Pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että joku muukin kokeilee näitä juttujani.

      Poista
  3. HyväHyvä, ONNEA, tottakai sää pärjäsit :) kyllähän myö se arvattiin! Nosta vaan rinta rottingille ja elvistele ihan hyvällä omalla tunnolla!
    saammeko lukea asiaa naistenlehdestä jos siellä on jo toimittajallekin ruokaa tarjottu ;)

    VastaaPoista
  4. Onneaonnea, tosi hieno juttu!!! Minuakin kiinnostaa tietää, että mitä naistenlehteä pitää tiirailla ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos onnitteluista kaikille. Tuo naistenlehtijuttu ei millään tapaa liittynyt tähän kilpailuun. Sattuivat nyt vaan käymään samaa aikaan. Aikakauslehden teko kuuluu olevan yllättävän pitkäjänteistä touhua. Lähikuukaudet voi huoleti lukea vaikka Aku Ankkaa, sillä juttu ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Kyllä minä sitten pidän mekkalaa.

    VastaaPoista
  6. Vau, ja vielä kerran vau! Hieno homma, Iskä! Onneksi olkoon. Sulla on arvosteluraatia lainatakseni rehti meininki, ollut aina. Ei tarvitse olla keittiötaustaa.
    Ruokablogit tuppaavat nykyisin olemaan semmoista hifistelyä ja tuote-/ravintolamainostusta, että moni jää lukematta. Älä koskaan ikinä muutu.. joku taisi laulaakin näin :)

    VastaaPoista
  7. Hienoa! Mahtavaa! Onneksi olkoon!

    VastaaPoista
  8. Onnea menestyksestä! Anne Simpeleeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämähän on! Jo toinen Anne Simpeleeltä. Lienetkö nuoruusvuosien tuttuja sinäkin?

      Poista
  9. Onnittelut! Todella hieno saavutus!:)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.