tiistai 26. helmikuuta 2013

Kilpailuvietti

Harrastin nuorena yleisurheilua. Olin lupaava pikajuoksija. Olin harrastanut jalkapalloa Simpeleen urheilijoissa ihan pienestä pojasta saakka. Yleisurheiluväki huomasi sattumalta, että minun kannattaisi kestää pois pallokentiltä ainakin silloin, kun siellä on peli menossa. Houkuttelivat jo 10-vuotiaana yleisurheilun pariin. Pikajuoksijana pärjäsinkin paljon paremmin kuin jalkapalloilijana. Homma jatkui aina airmeijaiän kynnykselle saakka. Lukion kolmannen luokan syksynä paikallisesta työväen urheiluseurasta Simpeleen Vesasta ottivat yhteyttä, että jos sinä niin kuin työmiehen poikana haluaisit vaihtaa seuraa, niin imatralainen 70-luvun pikajuoksuguru Kauko Karttunen on lupautunut valmentamaan! Kilpailuvietti oli jo aika pitkälle kehittynyt ja mieli olisi kovasti tehnyt, mutta onneksi järki voitti ja aloin keskittymään enemmän yöjuoksuun kuin pikajuoksuun. Sivussa kun hoiti opinnot niin sai ammatinkin.

Vaan vahva kilpailuvietti jäi. Ihan sama, mistä on kysymys, niin minut on helppo ylipuhua, kun mainitaan sana kilpailu. Niin kuin nyt tämä Nestlen bloggaajille tarkoitettu reseptikilpailu. Minä jo viikko sitten suureen ääneen todistin, että en osallistu kun teen vain muiden reseptien mukaan ruokaa eli en kokkaa omasta mielestäni. Vaan koko viikko on pitänyt kehitellä reseptejä mielessään ja keittiössään. Itse asiassa suurin este on ollut kisan säännöissä mainittu ateriakokonaisuuteen kuuluvan jälkiruuan kehittäminen. Tänään loksahti päässä, ja päätin osallistua kisaan. Eli tänään taas söimme Maggiruokaa.

Pinaattilasagne (neljälle)

750 g pakastepinaattia
1 valkosipulin kynsi
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tomaattia
lasagnelevyjä
4 - 5 dl vettä
2 kpl Maggi tomaatti & yrtit fondikuppeja
juustoraastetta
öljyä

Sulata pinaatit ja laita ne kattilaan. Lisää murskattu valkosipulin kynsi. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ota kattila pois liedeltä. Voitele lasagnevuoka. Pane vuokaan kerroksittain ensin pinaattimössöä, sitten lasagnelevyjä ja toista kunnes pinaattimössö on loppu. Päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä. Keitä vesi kiehuvaksi ja sekoita fondikupit veteen. Kaada syntynyt liemi lasagnevuokaan. Älä säikähdä, vaikka nestettä on paljon oloisesti. Kyllä se sieltä haihtuu ja imeytyy lasagnelevyihin. Leikkaa tomaatit siivuiksi koko komeuden päälle ja lopuksi ripottele juustoraastetta mieleisesi määrä. Paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Tarjoile.


Todella hyvää äänin 4 - 0. Äiskästä ei oikein saanut tänään selvää, että oliko se nyt ensimmäisen vai toisen luokan ruokaa. Hyvää kuitenkin. On muuten todella hieno tunne, kun porukka ympärillä vilpittömästi kertoo pitävänsä ruuasta.

Ja sitten se kilpailun edellyttämä jälkiruoka, jonka tosin napostelimme iltapalaksi.

Mövenpick suklaakermajäätelöä Arpaggio-vanukkaassa (neljä annosta)

5 espressokupillista (2dl) Arpaggio-nespressokahvia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1/2 dl perunajauhoja
Mövenpick Classic suklaakermajäätelöä
kermavaahtoa
suklaanonparelleja

Laita kattilaan kuuma kahvi, kerma ja sokeri. Sekoita hyvin. Lisää kattilaan kylmään maitotilkkaan sekoitetut perunajauhot ja kaada seos kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Siirrä sivuun. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin. Muotoile jäätelökauhalla jäätelöpallot, jotka laitat vanukkaan päälle. Koristele kermavaahdolla ja suklaanonparelleilla. Tarjoile välittömästi, ettei kermavaahto lähde leviämään.


Todella hyvää äänin 3 - 1. Juniori ei pidä kahvin mausta. Äiskältä jälleen ykkös- ja kakkosluokan väliin. Tätä tehdään toistekin.

7 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä resepteistä ja ajattelunaihetta antavasta blogista. Tykkään kovasti ja luen jatkossakin. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  2. Käyhän kommentoimassa sitä mukaa, kuin innostut kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos blogista ja tsemiä.!!! TOP kakkosessa oot. Tässä lajissa.

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi Nanna. Painoin vahingoissa vika nappulaa.
      Nanna on lisännyt kommentin tekstiisi "Kilpailuvietti":

      Minä en ollu edes lupaaba urheilija nuorena, mutta käy aivan samoin kun sulle kun jostain joku ehdottaa jotakin kilpailua! Tsemiä!

      Poista
    2. Keke Rosberg aikoinaan totesi, että formulakuskeilla on niin kova kilpailuvietti, että jos kaksi kuskia menee yhtä aikaa verenpainemittaukseen, niin siitä syntyy kilpailu, että kummalla on paremmin paineet kohdallaan!

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.