torstai 1. marraskuuta 2012

Äiskä kokkaa!

Joku aika sitten kerroin Äiskän avustajan olleen pitkällä sairaslomalla. Loma jatkuu edelleen, mutta kuten jo kerroinkin, onnellisten tähtien alla, sillä sijaisella on ollut varsin kuntouttava ote työhönsä. Edelleen vanhaa kertaava onnellinen sattuma oli, kun toimintaterapeutti alkoi tuoda niitä helppoja ruokareseptikopioita. Nyt Äiskän päiväkokkailuista on tullut jo rutiinia. Avustaja ja Äiskä suunnittelevat viikon lounaslistan yhdessä ja minä ostan tarvikkeet. Kokkailu tapahtuu pääasiassa Kokaten ja Herkutellen -kirjojen reseptien avulla. Ja usein tahtoo vain karata tuonne Herkutellen-osastolle. Niin kuin tänäänkin. Tosin ohje oli tänään peruskoulun ala-asteelle tarkoitetun Kotoiset askareet -sarjan "Meillä leivotaan" -kirjasta (Kustannus Oy Semic, Tampere, 1989). Kirjan ohjeet ovat yhtä helppoja hahmottaa kuin Kokaten ja Herkutellen -kirjojenkin. Yhtä kaikki, herkkupuolelle meni.

Suklaapalloset 20 kpl

Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.


Taikinan Äiskä teki itse melkolailla itsenäisesti.Vähän avustaja auttoi nostelemalla ylemmiltä hyllyiltä tarvikkeita ja pitämällä sekoituskulhoa paikoillaan. Kun valmistelut olivat tehty

avustaja pyöritteli kahdella kädellään pallerot, 

ja Äiskä terveellä kädellään pyöritteli pallerot raesokerissa.

Lopputulos oli herkullinen ja konditoriamestari iloinen. 

5 kommenttia:

 1. Hienoa äiskä!!!


  Tätä olen odottanut innolla!  Meilläkin taitaa olla useampi noita keittokirjoja (joka on sinun kuvassa) Hankin ne jossain vaiheessa pojalle....nyt pitäisi varmaan etsiä ne ja laittaa ne esille, jos hän ymmärtäisi vinkin että voisi tehdä ruokaa viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 2. Heis!

  Etsiskelin afrikkalaisia reseptejä netistä (meillä on Afrikka-teemaviikko keittiössä) ja päädyin ilokseni sivuillesi. :) Mainiota! Olen lukumaratonilla nyt selaillut tai lukenut melkein koko tuotantosi. Kiitos todella elämänmakuisesta ja maukkaan kokeilevasta blogistasi!

  Sait uuden uskollisen lukijan!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että löysit blogini. Täältä löytyy tosiaan kaikkea jännää. Jos tiedät, mistä saa halvalla mopaniperhosen kuivattuja toukkia, niin ilmoittele minullekin. Ja käy ihmeessä toistekin. Ota vaikka itsellesi joku nimimerkki, niin tulet muullekin porukalle "virtuaalitutuksi". Toki jatkossakin voi kommentoida anonyymisti.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kiva että Äiskä kokkaa ja mitä herkkuja noi nyt sitten on -- melkein pelkkiä kaurahiutaleita!! Terveellisiä kun mitkä :)

  Tuli hyvä mieli tälle päivälle!

  -- minna

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Kiva että äiskällä on kokkausinto tallella ja yhteispelillä se sujuu! Maistuis varmaan mullekin :)

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.