sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mitä kuuluu?

No ei oikeastaan mitään erikoista. Perjantain herkuttelu taisi laittaa koko kropan sekaisin! Toki ruokajuhlat eivät loppuneet perjantai-iltaan. Lauantaina kävimme äitini 75-vuotislounaalla. Ei onnistunut vetää juhlalounasta läpi pelkällä salaatilla, vaan ihan piti normaaliannos ottaa. No, tänään sitten ollaankin oltu kahden käyrän yläpuolelle (reilusti) jääneen päivän jälkeen salaatilla. Vaikka tänäänkin piti pienet maistiaiset ottaa muutakin. Oli sen verran hauskaa ruokaa.

Makkarabanaanit

400 g bratwursteja
4 keittobanaania
100 g tuoretta inkivääriä
1/2 sipuli
1 tl cayennepippuria
2 tl paprikaa
1 tl maustepippuria
1 tl kokonaisia neilikoita
1 tl suolaa
1/2 dl vettä

Kypsentämiseen:
3 dl ruokaöljyä

Pätki makkarat, kuoria ja suikaloi banaani sellaisiksi lohkoperunan kokoisiksi palasiksi. Öljyssä kypsentäminen on kelju homma. Jos öljy on liian kylmä, se imeytyy ruokaan. Jos öljy on liian kuuma, se syttyy palamaan. Paras on noin 180 asteinen, mutta milläs sen testaat. Minulla ei ainakaan ole mittaria eli vaistolla mennään ja pelätään tulipaloa. Joten, laita öljy kuumenemaan. Sillä aikaa tee inkivääristä, sipulista, vedestä ja mausteista maustekastike banaaneille: kuori ja pilko sipuli ja inkivääri pieniksi palasiksi. Laita ne ja loput aineet korkeareunaiseen astiaan ja muussaa sauvasekoittimella sekaisin.  Aloita kypsentämään bratwurstipaloja paistinpannulla. Tässä vaiheessa öljykin on varmasti sopivan kuumaa. Pyörittele banaaanisuikaleet maustekastikkeessa. Keitä banaanipaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää noin yhden banaanin suikaleet kerrallaan öljyyn. Nosta kypsät banaanit aina makkarapannulle, jossa kääntelet koko komeutta aina silloin tällöin. Kun kaikki banaanit ovat kypsät, nosta ruoka pannulta lämpimään tarjoilukulhoon tai kaada pannulta ylimääräinen banaaneista valunut öljy pois. Tarjoile.



Vastaanotto häilyvä. Äiskä oli sairaana, söi normaalisti, muttei paljoa. Paha sanoa, mistä johtui. Juniori söi hyvin niukasti, nälkä kun oli. Muutoin näytti ihan siltä, että luontainen ennakkoluuloisuus toimi rajoitteena. Minä tykkäsin ihan hurjasti, vaan en uskaltanut muutamaa makupalaa enempää syödä! Suosittelen, makkaran kun jättää pois, niin toimii kasvisruokanakin.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, paitsi makkara. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia minä tuohon loppuun lisäsin, että sen voi jättää poiskin. Itse laitoin sen vähän niin kuin syötiksi, että jos paremmin kelpaisi.

      Poista
    2. Onpa muuten mukava törmätä sinuun täälläkin! Täysnimikaimasi kanssa ollaan tavattu ihan naamakkainkin.

      Poista
  2. Enpä ole aikaisemmin kuullut että Suomessa olisi keittobanaaneja, luulin että niitä on vain jossain kaukana. Nooh sinänä, minä en kumminkaan voi kokeilla sitä allergian takia, vaikka kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus niitä aina isoista marketeista löytää.

      Poista
  3. Hyvän näköinen pannullinen. Kokeilin noita viime syksynä, mutta en ihan vielä päässyt makuun enkä ilmeisesti ole löytänyt hyvää reseptiä. Minkä värisiä keittobanaaneja sulla oli? Oliko ihan vihreitä, keltaisia vai jo ihan mustuneita? Mistä löysit reseptin vaiko ihan omasta hatusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä näitä suolaisia banaaniruokia aina silloin tällöin olen kokeillut. Ja tykännyt. Tällä kertaa keittobanaanit olivat aivan vihreitä. Oli kuori tosi tiukasti vielä kiinni. Reseptin banaaniosan löysin täältä: http://www.maku.fi/resepti/keittobanaani-ranskalaiset-kelewele#axzz2tCmlaF00
      Hieman tulisuutta laimensin vaihtamalla chilin cayenneen ja paprikaan. Makkaraidea oli ihan omasta päästäni heitetty syötti muulle perheelle. Jospa söisivät, kun saavat makkaraakin!

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.