tag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post8592407223632729672..comments2024-03-12T09:18:06.315+02:00Comments on Iskä kokkaa: PyykkipäiväIskähttp://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-62690608653222075882013-02-04T20:36:26.157+02:002013-02-04T20:36:26.157+02:00Aili Inkeli, ripaus on huomattavasti pienempi yksi...Aili Inkeli, ripaus on huomattavasti pienempi yksikkö kuin pläjäys!<br />Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-43047047436275782142013-02-04T20:33:38.919+02:002013-02-04T20:33:38.919+02:00Juuri tällä hetkellä yritän selvitä hengissä kerav...Juuri tällä hetkellä yritän selvitä hengissä keravalaisen Savuhovin Hotkötti-mössöstä, jossa on Naga Morich chiliä. Turhaan ei etiketissä mainita "maailman tulisin sika-nauta säilyke". Jossain se meikäläisenkin raja tulisuuden suhteen näköjään menee!<br />Lammas ei todellakaan säikähdä chiliripausta!Aili Inkelinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-17449025800361221212013-02-04T18:42:26.489+02:002013-02-04T18:42:26.489+02:00If you feel yourself unsure with some recipe after...If you feel yourself unsure with some recipe after google-translation and want to try it, you are wellcome to ask me to check english translation.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-43704647812094225172013-02-04T18:19:08.083+02:002013-02-04T18:19:08.083+02:00This looks delicious! It must taste very good! Gre...This looks delicious! It must taste very good! Great recipe!<br /><br />I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!<br /><br />Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)<br /><br />I'm a new follower!<br /><br />Michela<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10941893258169768949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-72753348696881717072013-02-03T22:52:49.976+02:002013-02-03T22:52:49.976+02:00Pihviresepti lähtee kokeiluun. Suppiksia onkin pur...Pihviresepti lähtee kokeiluun. Suppiksia onkin purkillinen kaapissa valmiina. <br /><br />En minä osaa mitään erikseen mainita. Paljon kun tekee erilaista, niin aina välillä karahtaa kiville oikein kunnolla. Mutta harvemmin. Parasta on jonkun toisen tekemä ruoka. Ei tarvitse muuta kuin käydä pöytään! Repertuaarini laajuus johtuu ainoastaan siitä, että minua alkoi tympimään tavanomainen makaroni-makkara-peruna-jauheliha-riisi-broileri-ympyrän pyörittäminen.<br /><br />Hyvää alkavaa viikkoa myös sinne jonnekin.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-13288822431609338162013-02-03T22:35:49.267+02:002013-02-03T22:35:49.267+02:00Just töistä pyyhkäisin, 13,5 tuntia teholla takana...Just töistä pyyhkäisin, 13,5 tuntia teholla takana. Kiva on taas sun blogia/juttuja lukea. Sellaista mietin, sun varsin laajaa ruoka repertuaaria katsellessani, että mikä on sinusta parhaan makuinen tekemäsi ruoka? Onko joku, joka yllätykseksesi ei millään lailla ollut vaivan arvoinen. Muistan aina kokeilunhaluisen 97-vuotiaana kuolleen ystäväni tarinan monimutkaiseisesta keitosta. Siinä kuulloteltiin ja häärättiin, mutta syönti vaiheessa suu tunnisti tavallisen makkarasopan:). Minä toimin päinvastoin ja tein mielestäni hyviä jauhelihapihvejä -> jauhelihaa n. 300g, kuivattua suppilovahveroa käsien välissä jauhoksi murskattuna, vajaa purkki raejuustoa, kaksi munaa, suolaa ja valkopippuria. Epäilin kuivien sienien kuivattavan koko homman, mutta ei aivan mainioita pihvejä tuli, suosittelen. Suppisten määrän määrä sieni-innostuneisuus. Leppoisaa viikkoa! PirjoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-10242046344550269242013-02-03T09:53:43.000+02:002013-02-03T09:53:43.000+02:00Juuri näin. Oma suosikkini on Poblano, joka on kaa...Juuri näin. Oma suosikkini on Poblano, joka on kaavittu tyhjäksi ja sitten täytetty jauhelihataikinalla.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-34779768099745073222013-02-03T01:59:54.906+02:002013-02-03T01:59:54.906+02:00Ja iso ero tulisuuteen tulee sillä että paistaako ...Ja iso ero tulisuuteen tulee sillä että paistaako chilin vai syökö tuoreena. Paistettuna on hieman tulisempi. Jos vielä kaavit siemenet pois (joissa on suurin potku) on chili miedompaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00967854860303193741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-86226679903916691752013-02-02T22:19:21.520+02:002013-02-02T22:19:21.520+02:00Vaikutti herkulliselta. Myös tattari saattaisi mai...Vaikutti herkulliselta. Myös tattari saattaisi maistua kaverina. Käykää ihmeessä muutkin katsomassa:<br /><br />http://sauvajyvanen.blogspot.fi/2013/02/lammaspata-appelsiiniaikaan.html<br /><br />Joskus kannattaa olla välittämättä muiden makumieltymyksistä. Minä ole niitä koskaan väistellyt. Lapset ovat itsekin huomanneet, kuinka vähän kerrassaan ovat tottuneet uusiin makuihin.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-91715748792321360042013-02-02T22:13:19.008+02:002013-02-02T22:13:19.008+02:00Taidat, Aila, touhuta kotomaamme rajojen ulkopuole...Taidat, Aila, touhuta kotomaamme rajojen ulkopuolella. Arvelen näin, koska ainakin täällä Joensuussa on Cittarin pakastealtaassa aina jonkinlaista lammasta tarjolla. Ja noita Venäjä-hyllyjä olen kuullut ensin olleen muualla Suomessa, ja vasta sen jälkeen tulivat Joensuun. Tuon mainitsemani Gruusian chilikastikkeen voit ihan hyvin korvata Sambal oelekilla. Se ei vaan ole ihan niin vahvaa. Tai jos unkarilaiset jutut on helpompia löytää, niin äräm pista (lausutaan jotenkin noin, en muista miten kirjoitetaan) on vielä lähempänä.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-8248747859080893552013-02-02T22:09:09.329+02:002013-02-02T22:09:09.329+02:00Hienoa!Hienoa!Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-40171434323317070552013-02-02T21:17:52.485+02:002013-02-02T21:17:52.485+02:00Meilläkin syötiin tänään lammasta, mutta ruuasta e...Meilläkin syötiin tänään lammasta, mutta ruuasta ei tykännyt kukaan muu kuin minä.<br /><br />Ole muuten onnellinen että myös lauantai on teillä halvemman sähkön aikaa. Meillä sitä on vain sunnuntai, ja niimpä se sunnuntai on pyykkipäivä. Ja välillä meinaa ottaa päähän, kun koko päivä menee pyykätessä, pyykkiä on riittänyt.sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-87353676832741637812013-02-02T21:12:38.296+02:002013-02-02T21:12:38.296+02:00Lampaanlihaa saa täälläpäin vain satunnaisesti ja ...Lampaanlihaa saa täälläpäin vain satunnaisesti ja venäläisistä hyllyistä voi vain unelmoida.<br />Ohje vaikuttaa käyttökelpoista kokeiltavaksi, pitää vain keksiä mistä raaka-aineet.Ailahttps://www.blogger.com/profile/00820114631125467821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-12480334795268435202013-02-02T17:51:27.448+02:002013-02-02T17:51:27.448+02:00totta, täytyy kokeilla. olen parina kesänä itsekin...totta, täytyy kokeilla. olen parina kesänä itsekin kasvattanut chilejä huvikseni mutta jotenkin se syksy tuntuu aina tulevan liian aikaisin että ne eivät ehdi "kypsyä", vaativat kai jonkinlaisen lasiseinän ympärilleen. kiitokset maksaruokaohjeistasi. pitkästä aikaa tein tänään paistettua maksaa sipulilla ja porkkanaviipaleilla höystettynä, erittäin makoisaa ja nopeasti valmistuvaa keitetyn riisin kanssa, tähteeksi jäänyt osa on hyvää vaikka voileivän päällä. ennakkoluulot maksaa kohtaan karisivat. kirsti m.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-4138657520447523282013-02-02T17:15:32.175+02:002013-02-02T17:15:32.175+02:00Tulisen käsite eri kulttuureissa vaihtelee. Ja chi...Tulisen käsite eri kulttuureissa vaihtelee. Ja chiliä on useita eri tulisuusasteita.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-78046983614631135062013-02-02T17:12:44.140+02:002013-02-02T17:12:44.140+02:00eikö chili ole liian tulinen mauste lampaanlihalle...eikö chili ole liian tulinen mauste lampaanlihalle, vaikka muuten käy moneenkin ruokaan? kirsti m.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-58658182359069830082013-02-02T16:36:54.488+02:002013-02-02T16:36:54.488+02:00Kuumia aaltoja ei kannata pelätä. Ne menevät aikan...Kuumia aaltoja ei kannata pelätä. Ne menevät aikanaan ohi.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-3441931826190061742013-02-02T16:34:53.395+02:002013-02-02T16:34:53.395+02:00Hirmuinen kuuma aalto syöksyi kimppuuni, varmaan k...Hirmuinen kuuma aalto syöksyi kimppuuni, varmaan kun luin tuosta chilikastikkeesta!Anonymousnoreply@blogger.com