tag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post23208472206675809..comments2024-03-12T09:18:06.315+02:00Comments on Iskä kokkaa: Reseptiä pukkaa!Iskähttp://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-23637485542743133932012-02-26T15:00:06.222+02:002012-02-26T15:00:06.222+02:00Minä keitin eilen kondensoidun maidon toffeeksi, t...Minä keitin eilen kondensoidun maidon toffeeksi, tein jutun siitä blogiini.<br /><br />Aivan älyttömän sokerinen se kyllä on, ei sitä sellaisenaan voi syödä edes kakussa. Ihan kuin karkkia söisi. Maku sinänsä on ok, mutta se sokerin määrä!<br /><br />Ajattelinkin sekoittaa sitä hiukan kermavaahtoon ja tarjota jonkun kuivakakun kanssa.<br /><br />Minun ruokasivu ei kyllä ole enää mikään laihdutussivu, kun on kakkureseptejä ja tällaista ätläkkää toffeetakin tarjolla! :D<br /><a href="http://laalinlaihdutus.blogspot.com/" rel="nofollow">Laalin ruokablogi </a>Laalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-57722624094723852802012-01-24T21:09:57.750+02:002012-01-24T21:09:57.750+02:00Juuri toffeeta olen tekemässä. Nyt purkki viilenee...Juuri toffeeta olen tekemässä. Nyt purkki viilenee :) Minäkin tuumasin, että olisi järkevämpi sytyttää puuhellassa, mutta sähköliesi voitti....<br /><br />Luumutkin on glögiliemessä jääkaapissa....nehän piti olla 5 tuntia siellä, mutta taitaa jäädä moneksi viideksi tunniksi.....koska en viitsi keskellä yötä jatkaa niitten valmistelua, joten teen sen töitten jälkeen huomenna. <br />Nyt täytyy etsiä se resepti, etten sovella kokonaan ulkomuistin mukaan :)Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-83749247154255302812012-01-24T19:58:38.390+02:002012-01-24T19:58:38.390+02:00Siis olet nyt tekemässä sitä toffeeta. Alussa main...Siis olet nyt tekemässä sitä toffeeta. Alussa mainitsemasi reseptihän kaipaa makeaa maitoa - lämmittämättömänä. Ymmärsinkö oikein. Tuo toffeeversio on tosi hyvää, mutta ei oikein Ekomiehen mieleen. Sen verran paljon vie kyllä energiaa.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-91383125577710096352012-01-24T19:19:39.170+02:002012-01-24T19:19:39.170+02:00Nyt peltipurkki on kiehumassa :)
Jännityksellä odo...Nyt peltipurkki on kiehumassa :)<br />Jännityksellä odotan lopputulosta.......Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-42744446154261089742012-01-24T19:18:32.837+02:002012-01-24T19:18:32.837+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-90497855259043758492012-01-22T22:07:57.320+02:002012-01-22T22:07:57.320+02:00Juhannuskeitosta???
Avaa vähän.Juhannuskeitosta???<br />Avaa vähän.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-78126117391665384402012-01-22T21:49:04.319+02:002012-01-22T21:49:04.319+02:00Ihan samaa mieltä ja elämäni ei todellakaan ole si...Ihan samaa mieltä ja elämäni ei todellakaan ole sitä ja juhannuskeitosta tuli mieleen tuo makea maito ja keitto ja olihan tuo Laalikin näköjään sanonut tuosta jo ennemminkin.Irja Viirrethttps://www.blogger.com/profile/07191614876059940806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-49002804796901048592012-01-22T21:22:44.974+02:002012-01-22T21:22:44.974+02:00Jos saa toivoa, niin DDR ja Neuvostoliitto ekoina!...Jos saa toivoa, niin DDR ja Neuvostoliitto ekoina! Ja sitten Angola!! <br /><br />- minnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-31032116629567203772012-01-22T20:43:32.560+02:002012-01-22T20:43:32.560+02:00Laitetaanpa korvan taa. Kun katson keittokirjojani...Laitetaanpa korvan taa. Kun katson keittokirjojani, niin voisin pitää DDR-, BDR-, Angola-, Venäjä- ja Neuvostoliittoviikon. Siitähän voisi tulla oikeastaan aika hauskaa!Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-58985654479557632912012-01-22T15:13:39.393+02:002012-01-22T15:13:39.393+02:00Tästä "peltipurkki maidosta" oppi paljon...Tästä "peltipurkki maidosta" oppi paljon uutta! Todella mielenkiintoinen tuote ja hauska yllätys oli tässä se, että naapurin rva sanoi tänään lenkillä, että hän löysi torstain Hesarissa mielenkiintoisen kakku reseptin, siihen tarvittiin juuri tätä maitoa <br />ja banaania. Mahtoiko se olla yllä mainitti Banoffee-kakku? Kumminkin, niin hän leipo sen tyttären synttäreille ja ne kaikki tykästyi siihen.<br />Hän muisteli että hänen isoäiti, käytti tätä kondensoitua maitoa kahviin. Oli niin makeeta että ei tarvinnut laittaa sokeria, pelkkä maito riitti. Hän kutsui sitä nimellä "Milk", joten oletettavasti purkin kyljessä luki näin. <br />Selasin blogeja ja varsinkin Ruotsista löytyi monta jännää reseptiä, esimerkiksi jätskiä.<br />Täytyy kyllä ensi viikolla ostaa purkin ja testata keittää sitä.Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-35419729510210241742012-01-22T10:02:59.297+02:002012-01-22T10:02:59.297+02:00DDR-ruokaviikkoa odotellen!!
- minnaDDR-ruokaviikkoa odotellen!! <br /><br />- minnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-46885994946615280052012-01-22T00:41:26.641+02:002012-01-22T00:41:26.641+02:00Joo, sehän on Venäjällä aika yleistäkin ollut, on ...Joo, sehän on Venäjällä aika yleistäkin ollut, on varmaan edelleenkin, luin sen historiaa netistä. Ja on yleisstä edelleenkin kehitysmaissa, missä ei ole paljon kylmäsäilytystiloja, tai kehittynyttä meijeritoimintaa.<br /><br />Venäläisellä Ivan Jerichillä oli idea tuosta kondensoidusta maidosta ja hänen maanmiehensä, lääkäri Osip Krichevskij onnistui toteuttamaankin idean 1802. <br /><br />Kuitenkin tuolla USA:ssa se valmistus todella sitten alkoi, kun keksittiin tapa, millä säilöä se maito.<br /><br />Ei tiedetä, oliko tämä Gail Borden, joka alkoi kehittämään tätä kondensoitua maitoa erään traagisen laivamatkan jälkeen, tietoinen venäläisistä kokeiluista.<br /><br />Laivalla, millä hän matkusti, kuoli pieni lapsi, ja uskottiin, että hän kuoli siksi, ettei saanut maitoa.<br /><br />Lehmät, jotka oli otettu laivalle mukaan maidon takia, olivat niin merisairaita, etteivät ne lypsäneet eikä maitoa saatukaan.<br /><br />Gail Borden järkyttyi tästä niin, että alkoi miettimään ratkaisua asiaan. Ja menestyi tässä kondensoidun maidon tuotannossa hyvin.<br /><br />Amerikan konsuli Zürichissä perusti tehtaan Anglo/Swiss Condensed Milk Companyn Sveitsiin.<br /><br />Pian hän perusti Bordenin tuotannon kanssa kilpailevan tehtaan New Yorkiin.<br /><br />Nykyään tämä sveitsiläinen tehdas kuuluu Nestlen konserniin.<br /><br />Löysin ihania historiakertomuksia, kun etsin infoa tästä kondensoidusta tai makeasta maidosta. Suomeksi en löytänyt juuri mitään, mutta ruotsiksi aika paljon ja englanniksi tosi paljon.<br /><br />Olen hulluna historiaan, ja tämä oli erittäin mielenkiintoinen matka! Mukaan tarttui paljon muutakin! :DLaalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-24796586782224821072012-01-22T00:04:34.407+02:002012-01-22T00:04:34.407+02:00Kyllä minäkin kallistun venäjän puoleen tuon konde...Kyllä minäkin kallistun venäjän puoleen tuon kondensoidun maidon kanssa, monissa purkissa on venäjäksi teksti ja minusta sillä ei ole mitään tekemistä Nestlen kanssa, ehkä senkin tekemää tuotetta voipi löytyä.<br />Laitan tuohon nimmariini linkin jossa on mun sivulta yks kakku missä tuota toffeeta näkyy kaakun päällä...<br /><br />Uppeluksiin kattilaan veteen purkkineen päivineen ja keittää pitää noin 2-3 tuntia, riippuen miten tukevaa siitä toffeesta haluaa. Mä keitän kakkuun 2 tuntia, mut siitä viestelee jälkiruokaan niin sit kolome.MarLihttp://marli.vuodatus.net/blog/3123246/loppiainen-on-herkuteltu-ja-lorvittu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-58920590883623426662012-01-21T23:09:29.706+02:002012-01-21T23:09:29.706+02:00Muistelen, että Hans Välimäki olisi sanonut, että ...Muistelen, että Hans Välimäki olisi sanonut, että kondendoitu maito oli Neuvostoliiton lahja maailman ruokakulttuureille, mutta Wikipedian artikkelin mukaan näyttää keksityn jo aiemmin. Ehkä se vain yleistyi ruokapulan takia Neuvostoliiton aikana.<br /><br />Nykyisin Suomessa saa myös Kiinassa ja Baltian maissa tuotettua kondensoitua maitoa, jos ei halua Nestlen tuotteita käyttää.<br /><br />Ruoka- tai leivontablogeissa pyöri pari vuotta sitten ahkerasti New Yorkilaista alkuperää oleva Banoffee-kakku, jossa käytettiin kondensoitua maitoa. Se oli ihan hyvä resepti, jos tykkää äkkijyrkästä makeasta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-19366723927002531972012-01-21T22:01:00.297+02:002012-01-21T22:01:00.297+02:00Taisi tuo toinen linkki mennä pieleen:
Kondensera...Taisi tuo toinen linkki mennä pieleen:<br /><br /><a href="http://sv.wikipedia.org/wiki/Kondenserad_mj%C3%B6lk" rel="nofollow">Kondenserad mjölk</a>Laalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-59165702209288041382012-01-21T21:58:47.035+02:002012-01-21T21:58:47.035+02:00Minä näin netissä, että Rainbowlla on makeaa maito...Minä näin netissä, että Rainbowlla on makeaa maitoa, S-market myy Rainbown tuotteita.<br /><br />Valion resepteistä löytyy resepti jossa on makeaa maitoa, jännää että siinä on Rainbown makeaa maitoa.<br /><br /><a href="http://www.valio.fi/reseptit/sitruuna-torttu/" rel="nofollow">sitruunatorttu</a><br /><br />Luin Wikipediasta, että kondensoitu maito on keksitty jo 1700-luvulla. <br /><br />Sillä on aika traaginen historia, syy, minkä vuoksi se keksittiin.<br /><br /><a rel="nofollow">Kondenserad mjölk</a><br /><br />Minäkään en voinut laittaa ihan oikeaa vastausta gallupiin, kun suunnittelen osan ruuasta, ja osan en. Teen yleensä kolmen neljän päivän ruokalistan. Käyn kaupassa kaksi kertaa viikossa.Laalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-87709127295770490942012-01-21T21:41:00.526+02:002012-01-21T21:41:00.526+02:00Oli pakko Googlata....tuo pelti purkki maito kuulo...Oli pakko Googlata....tuo pelti purkki maito kuulosti niin mielenkiintoiselta :)<br />Mutta.....nyt ilmeni ongelma :(<br />Google löytyi heti Nestlen maito http://www.recepthjalpen.se/kondenserad-mjolk.html<br />ja ihan nyt vaan periaatteesta en osta Nestlen tuotteita jos nyt ei ole ihan ehdottoman pakko....tyhmää ehkä, mutta näin se vaan menee....ja jos muistan oikein, niin Äiskä on asiasta samaa mieltä? Ei hänkään tykkää Nestlen tuoteista (viitaten johonkin aikasempaan kirjoitukseen, Iskä osti joku Nestleen tuote ja sai toruja. En kylläkän muista mikä tuote se oli).Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-78834751019175599012012-01-21T21:36:23.016+02:002012-01-21T21:36:23.016+02:00Terni maito on kyllä eri asia, ainakin minun miele...Terni maito on kyllä eri asia, ainakin minun mielestä.....koska sen nimi on "rå mjölk" ja siitä tehdään "kalv dans". Luulisi että se jo 1935 olisi ollut sen niminen.<br />Tuosta "pelti purkki maidosta" en ole ikinä kuullutkaan!!! Saako sitä siis ihan vieläkin kaupasta??? Minkä näköinen purkki? [tätähän on pakko kokeilla].<br /><br />Minäkin äänestin että en suunnittele ruokaa. Mutta totuus on kyllä kans se, että kun pääsääntöisesti käy kerran viikossa kaupassa, niin jonkin lainen sotasuunitelma siinä laati samalla kun ostaa.<br />Meillä syödään ainakin 2 päivää samaa ruokaa + ehkä töissä jos riittää.<br />Mutta sitten jos pojalla on "syöppö" päivä, niin voi olla että me muut katsotaan ja hän syö..... :D<br />Joskus kun olen tullut töistä myöhemmin kotiin ja tarkoitus on lämmittää mitä mitä miehiltä jäi, niin saa vaan todeta ettei jäänyt mitään ja saa nopeasti soveltaa vaikka munakkaan.<br />Kasvava 18 v joka tekee välillä metsässä töitä syö välillä ihan uskomattomia määriä ruokaa :)Salixhttps://www.blogger.com/profile/11185632512391740564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-70738035122925665872012-01-21T21:11:03.891+02:002012-01-21T21:11:03.891+02:00Makeasta maidosta (vuodelta 1935) mulle tuli miele...Makeasta maidosta (vuodelta 1935) mulle tuli mieleen vasta poikineen lehmän ternimaito..makeaa ja täyteläistä. Olisko eteläisessä Suomessa silloin jo tunnettu tiivistetty maito ja sen valmistaminen... sehän ei ole tietääkseni kuulunut suomalaiseen maitoperinteeseen koskaan. Siis ainakaan täällä Pohjois-Pohjanmaalla. Mielenkiintoista!!Aili Inkelinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-8956921756855974822012-01-21T18:56:23.084+02:002012-01-21T18:56:23.084+02:00Nyt tämä germanisti on niin neidisch kuin olla saa...Nyt tämä germanisti on niin neidisch kuin olla saattaa... Saksalaisia keittokirjoja...yhyhyyyy...Helihttp://kotonatehtya.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-45126849569039734732012-01-21T16:50:37.669+02:002012-01-21T16:50:37.669+02:00Kuule Mustis, elämä ei saa olla jatkuvaa hifistely...Kuule Mustis, elämä ei saa olla jatkuvaa hifistelyä. Tämä on viimeisen päälle suomalaista perusruokaa. <br />http://iskakokkaa.blogspot.com/2011/02/suunnittelua-ja-makaronihassakkaa.html<br /><br />Ylipäätään olen aina ollut sitä mieltä, että kaikenlainen fanaattisuus on pahasta ja terveen maalaisjärjen käyttö hyvästä.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-10394328117868430602012-01-21T16:39:46.296+02:002012-01-21T16:39:46.296+02:00Minulla on keittokirja vuodelta 1940 ja aika mukav...Minulla on keittokirja vuodelta 1940 ja aika mukavaia ohjeitahan siellä on, voisikohan tuo makea maito olla vaikka keitettyä? <br /><br />Tuo sunnuntain makaronihässäkkä pitäisi varmaan tehdä makaronia myöten itse, mutta taidan ostaa kaupasta kaurapastaa ja jotakin muuta siihen, italianpataa löytyisi jo valmiina kun lapsenlapselle tein.Irja Viirrethttps://www.blogger.com/profile/07191614876059940806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-64895780194826273622012-01-21T10:13:20.894+02:002012-01-21T10:13:20.894+02:00Yritän suunnitella. Tällä viikolla olen tehnyt vii...Yritän suunnitella. Tällä viikolla olen tehnyt viitenä päivänä ruokaa suunnitelmani mukaan. Sitten muutin mieleni ja kokkasin taas ex tempore, mikä olikin hyvä. Niin sain tyhjennettyä vähän jääkaappia. Kaupassa käymme vähintään kaksi kertaa viikossa. Ruokalistojen laatiminen on kivaa, mutta kauppalistan laatiminen vaikeampaa, kun tuntuu, että aina unohtuu jotakin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-85354582796153091542012-01-21T09:22:29.021+02:002012-01-21T09:22:29.021+02:00Minäkin vastasin kyselyyn. Vastasin ei, vaikka se ...Minäkin vastasin kyselyyn. Vastasin ei, vaikka se ei ole ihan koko totuus. Käyn keskimäärin vain n. kerran viikossa kaupassa (joulut ja muut juhlat on sitten asia erikseen), eli vähän suunnitelmallisuutta on oltava. Lisäksi meillä on aina keksiviikkoisin keittopäivä ja perjantaisin kalapäivä, ja vaihtelevasti joko ma tai to (lastenhoitaja hakee lapset) on jauhelihapäivä. Eli kyllähän tuo jo vähän etukäteissuunnittelulta kuulostaa. Ehkä se vastaus on sellainen 65% ei ja 35% kyllä.sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961760907594008900.post-66891834516890867602012-01-21T09:22:14.253+02:002012-01-21T09:22:14.253+02:00Siulta puuttuu tuosta äänestyksestä kolmas vaihtoe...Siulta puuttuu tuosta äänestyksestä kolmas vaihtoehto: suunnittelen osittain.<br />Mie asun korvessa ja käyn ruokakaupassa kerran viikossa. Siinä tulee suunniteltua seuraavan viikon ruokalistaa, mutta se saattaa muuttua viikon kuluessa aikalailla. Yritän tehdä kerralla sen verran enemmän, että seuraavana päivä voin vain lämmittää ruuan. Miehellä on kuitenkin joskus niin kova nälkä,ettei lämmitettävää riitäkään. Sitten pitää keksiä jotain muuta.Päivikkihttp://varis6.vuodatus.net/noreply@blogger.com