torstai 14. huhtikuuta 2011

Täytettyjä tortilloja ja täyttynyttä odotusta

Tätä päivää on odotettu kohta puoli vuotta. Sain motskarin liikenteeseen. Tonni meni talven aikanan huoltoihin, mutta on se nyt taas kuin uusi pyörä. On uudet renkaat, uudet hiljaiset pakoputket ja muutenkin huollettu peli. Kyllä nyt passaa ajella. Kävin kesken työpäivän hakemassa pyörän ja ajoin suoraan töihin. Töiden jälkeen sitten kolmen kilometrin moottoritie osuuden kokeilun jälkeen kotiin. Tai näin ainakin oli suunniteltu. Ja eikun kahva auki, kun moottoritie alkoi. Juuri kun sain semmosen hyvän moottoritievauhdin päälle, koko komeus hyytyi. Pensa perkele loppu! Kello 20 vaille neljä, lähimmälle huoltikselle matkaa puolitoista kilometriä, ja Äiskän avustaja oli lähtenyt pois töistä jo kolmelta niin kuin normaalisti. Äiskä odottaa minua kotiin neljäksi. Tuli pikkusen kiire. Puolijuoksua paksuissa ajovarusteissa huoltikselle ja bensaa kanisteriin. Onneksi sattui yksi Harrikkamies Ford Mustangillaan paikalle ja antoi kyydin takaisin pyörän luo. Ehdin kuin ehdinkin Äiskän luo sovittuun aikaan. Ei tarvinnut hänen huolehtia turhasta. Eikä ehtinyt tulla vessahätä.

Illalla sitten söimmekin täytettyjä tortilloja. Resepti on varmasti joskus vuonna n+1 kopioitu jostakin Painonvartijoiden kirjasta, koska alussa lukee: annos 5,5 points. Kyllä olisi äikän ope iloinen!

Ainekset, neljälle

öljyä
silputtu sipuli
2 kuutioitua paprikaa, punainen ja oranssi
1 kuutioitu kesäkurpitsa
250 g katkarapuja

Tomaattikastike

3 tomaattia pieniksi pilkottuina
1 sipuli ihan pieneksi silputtuna
2 valkosipulin kynttä ohueksi viipaloituna
1 tl sambal oelekia
ihan vähän cayennepippuria

Avokadokastike

puolikas avokado
1 rkl sitruunamehua

Pöytään

creme fraichea
pieniä tortillaleipiä

Sekoita astiassa tomaattikastikkeen ainekset. Siirrä jääkaappiin. Hienonna avokado, lisää sitruunamehu ja sotke tehosekoittimella kastikkeeksi. Kannatta varmaan oikeasti käyttä tehosekoitinta. Minulla kun sellaista ei ole, niin meinasi hermo palaa sauvasekoittimella touhutessa. Ja sauvasekoittimen moottori. Siirrä tomaattikastikkeen viereen. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota paprikoita ja sipulia kunnes alkavat olla kullanruskeita (ne sipulit). Lisää sekaan katkaravut ja kesäkurpitsa. Jatka pannulla pläträämistä, kunnes kesäkurpitsakin on pehmeää. Kuumenna tortillaleipiä mikrossa. Sivele päälle ranskankermaa, sitten avokado- ja tomaattikastiketta ja lopuksi pannulta sitä täytettä. Rullaa tortilla kiinni ja ei kun ääntä kohti!



Äänin 3 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 2.

4 kommenttia:

  1. millanen pyörä sulla on ?

    VastaaPoista
  2. http://iskakokkaa.blogspot.com/2011/02/messuilla-kuolaamassa.html

    Kawa en500, mites itse, oletko pyöräihmisiä?

    VastaaPoista
  3. auto ja pyöråät kelpaa kummatkin mutta köyhänä opiskelia voi vaan haaveilla ja pitäisi se motskari korttikin ajaa no mutta sitten joskus tulevaisuudessa saan vielä oman pyörän :D

    VastaaPoista
  4. Kaikki aikanaan. Tsemppiä opiskeluihin. Opiskele kerralla riittävästi, ettei käy niin kuin minulle: suoritin 70-luvulla keskiasteen tutkinnon, tein 25 vuotta töitä ja sen jälkeen piti käydä yliopistossa lisää lukemassa neljä vuotta. Toisaalta oma viehätyksensä oli siinäkin.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.